De 5-jarige Kira - blonde krullen, bleke huid - en mama Caroline - 100% Afrikaans. De genen van de Vlaamse papa bleken overheersend.
Volledig scherm
PREMIUM
De 5-jarige Kira - blonde krullen, bleke huid - en mama Caroline - 100% Afrikaans. De genen van de Vlaamse papa bleken overheersend. © Joel Hoylaerts - Photo News

Kans van 1 op 1 miljoen: "Mensen geloven het niet, maar ze ís mijn dochter"

Caroline heeft kroeshaar, Afrikaanse roots en is zwart. Kira (5) is blond, heeft een bleke huid en blauwe ogen. Toch zijn de twee moeder en dochter. Kira erfde de genen van haar Vlaamse papa, en dat is heel uitzonderlijk: slechts in één op een miljoen gevallen is de baby van een gemengd koppel blank. Thuis in Evergem zorgt dat wel eens voor verwarring. "Mensen geloven niet altijd dat we moeder en dochter zijn."

 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"