Volledig scherm
PREMIUM

Kandidaat-premier Jan Jambon: “Zonder ons valt alles stil”

Flamingant Jan Jambon (N-VA) als kandidaat-premier van een land dat hij onbestuurbaar acht: het blijft moeilijk te geloven. Toch is het zo, zweert hij. "Als we het confederalisme willen uitvoeren, moeten we federaal aan het stuur zitten." Dat hij op een blokkering aanstuurt, spreekt hij tegen. "Als Wallonië straks centrumrechts stemt, kunnen we direct een heerlijke regering vormen. Maar ik vrees dat het iets complexer wordt."

66 reacties

 • Danny Govaerts

  2 jaar geleden
  Zonder hun hadden we nu misschien niet een gat in de begroting dat 8 miljard groter was. Zonder hun was de rekening voor water en alle nutsvoorzieningen misschien niet dubbel zo hoog geworden.. Zonder hun was brugpensioen nog op een verantwoorde manier mogelijk.. Zonder HUN werd er misschien minder in de portemonnee van de burger GEGRAAID !!
 • Bruno Vermeire

  2 jaar geleden
  Het is met NVA altijd hetzelfde, als iedereen tegen is zijn voor, als iedereen voor is , zal NVA er tegen zijn.
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Ongelofelijk, een partij die uit de regering stapt om een falende staatssecretaris uit de wind te zetten en zo het land weer laat opdraaien voor enorme kosten en onbestuurbaarheid, die partij gaat nu weer een grote mond opzetten ???? Je moet het maar durven, ze vluchten als ze verantwoording moeten afleggen over migratie en het immense begrotingstekort. De Wever vlucht uit A'pen na zijn falend beleid over de ganse lijn en toch nog beloven?? Hebben ze daar ooit van verantwoordelijkheid gehoord?
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Samenwerking! het enige dat dit land terug op de sporen kan zetten, sporen waar inderdaad soms een trein afreed maar er samen aan gewerkt werd naar oplossingen. Perfectie bestaat niet maar geen enkele partij zal succes oogsten door verdeeldheid en modder, noch door hoogmoed en neerhalen van anderen. Werken aan de brokken lijmen en enkel nog de media in om fier de oplossingen te tonen.-!
 • Guy Dupont

  2 jaar geleden
  Kandidaat premier. Wat een arrogantie en narcisme? Zonder hun valt het stil? Ik hoop dat de kiezers in mei verstandig zullen zijn en zeker niet op nva stemmen! Laatse jaren en hun beleid zegt genoeg.