Exclusief voor abonnees

Kan Yasmine (4) opgroeien als een normaal kind na ontvoering naar Syrië? “Eerst naar school, dan pas naar psycholoog”

Yasmine na de overdracht.
Belga Yasmine na de overdracht.
Haar ontvoering naar een Syrisch terroristenkamp hoeft geen blijvende sporen na te laten bij de Brusselse Yasmine (4). Met een liefdevolle opvoeding en de nodige structuur kan ze opgroeien als een normaal kind, zeggen experts. "Maar eerst moet ze weer wennen aan het gewone leven. Pas daarna zal blijken welke psychologische hulp ze nodig heeft."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nadia Slootmaekers

  Ikzelf herinner me echt nog heel veel van in mijn kleuter- en zelfs peutertijd. Gelukkig waren dit heel mooie en fijne momenten. Als de mama van Yasmine een goed oogje in het zeil houdt en ze alletwee goede begeleiding krijgen, komt het wel goed.

 • Walter Martens

  Waarom weer zoveel heisa hierover ? En wat met onze kinderen die leerproblemen hebben ? Die moeten wij ouders zelf maar oplossen zonder enige begeleiding. Steeds dezelfde groep waar men de eieren blijft onder steken.

 • Freddy Van Yperzele

  Dit kind is gered, maar voor de Belgische kinderen is er geen plaats of kost het zakken geld, wat is het spreekwoord weer eigen kinderen eerst, niet in België blijkbaar.

 • DIRK VAN DEN BOSSCHE

  En onze Vlaamse kinderen?????

 • Johan Vercarre

  Een goede psychologische begeleiding is noodzakelijk, in tegenstelling van wat de meesten hier beweren. Anders gaat dat zich later wreken. De strategie hier is de wereld op zijn kop.