Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven

Facebook
Steve Bakelmans heeft aan de onderzoeksrechter bekend dat hij zaterdagavond op een willekeurig slachtoffer zat te wachten. Julie Van Espen (23) kwam toevallig voorbij. Hij trok haar van de fiets en probeerde haar te verkrachten, maar Julie vocht terug. Dat bekocht ze met haar leven.

Bakelmans had Julie meegetrokken naar een smalle steeg naast de brug. In het hoge gras probeerde de dronken man haar te verkrachten, maar ze liet zich niet doen. Julie vocht en vocht, maar kon niet op tegen het brute geweld van haar moordenaar. Hij sloeg haar tot ze niet meer bewoog. Aan de speurders vertelde Bakelmans dat hij de jonge vrouw daarna achterliet in de berm en wegging. Hij nam wel haar fietsmandje met haar spullen mee en wandelde naar het trainingscentrum van de Antwerp Giants. Daar werd hij gefilmd. In één van de vuilnisbakken van het complex dumpte hij de reispas van zijn slachtoffer. Omdat haar fietsmandje niet in die vuilnisbak paste, nam hij het weer mee en verstopte dat in de steeg.

Pas uren later, toen het al donker was, keerde hij terug naar de steeg en trok hij het stoffelijke overschot van Julie tot aan het Albertkanaal. Hij duwde het lichaam in het water en gooide de fiets en haar gsm achterna. Enkele kledingstukken, zoals haar jas en broek, werden zondag in het gras teruggevonden.

Gisteren vertelde een tante van de moordenaar ook dat hij al langer met "wilde fantasieën" in zijn hoofd rondliep. "Een vriendin van Steve belde mij twee maanden geleden ongerust op. Hij fantaseerde over wilde avonturen met meisjes en vrouwen. 'Zoiets als met Ann en Eefje', vertelde zij. Meer wilde ze aan de telefoon niet vertellen. Ze wou mij onder vier ogen spreken, maar dat gesprek is er nooit gekomen.”Alle artikels uit de krant

190 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel de Vrome

  Jammer dat dit gebeurd is! Maar als de dader vast zat kon hij het ook gedaan hebben nadat hij vrij zou gekomen zijn. Zijn advocaat werd al de vrijlating in de schoot geworpen (ziek, nam geen medicatie, dakloos, slechte vrienden, ...) Let maar op!

 • Frank Baeten

  verschrikkelijk nieuws, veel sterkte aan familie en vrienden.

 • Thea BasilaShvili

  Ze moeten hem buiten laten en de heel België moet hem tonen welk pijn dat hij toegebracht heeft aan iedereen. Dat heeft mijn leven veranderd. Ik denk altijd over haar. Onschuldige arm meisje ;( ugh . Ik heb zo veel pijn in mijn hart!!!!

 • Rudy Verbruggen

  Zware straffen of lange internering hebben afschrikkingseffect,niet?

 • Jurgen DeDaele

  Wat baten kaars en bril als . . . Dat er foute dingen zijn gebeurt en foute beslissingen zijn genomen staat buiten kijf. Maar daarmee breng je die mooie vrouw niet terug. Het is zo zonde dat Julie er niet meer is en hoewel ik haar nooit gekend heb, krijg ik spontaan tranen in de ogen bij gelijk welk artikel ik over jou lees. Meisje toch ik hoop dat je goed terecht bent gekomen. Over al de rest wil ik niet meepraten, waarom, hoe, opgesloten, vrij laten , etc etc etc. Ik denk alleen aan jou.