Wynton Van Leuvenhaege, Alyssa Faes en Askel Vermassen zetten alledrie tijdens de coronacrisis hun eerste stappen op de beurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Wynton Van Leuvenhaege, Alyssa Faes en Askel Vermassen zetten alledrie tijdens de coronacrisis hun eerste stappen op de beurs. © Photonews

Jongeren beleggen massaal sinds coronacrisis: “Die duizenden euro's win je niet met een spaarboekje”

Of het nu met 2.000 of 15.000 euro is: jongeren tussen 18 en 35 jaar wagen zich sinds de coronacrisis massaal op de beurs. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische beurswaakhond FSMA. Bij het begin van de lockdown kochten ze samen aandelen voor zo'n 21 miljoen euro. De week ervoor was dat 'amper' 2 miljoen euro. "In enkele maanden tijd heb ik al een paar duizenden euro's meer, terwijl mijn spaarboekje in al die jaren bijna niets heeft opgebracht."

64 reacties

 • Dirk Apostels

  11 maanden geleden
  Artikel nog eens opgezocht omdat quasi alle aandelen van deze mensen nu dik rood moeten staan. Inbev, Kinepolis, Barco, xior, ... Als beginner toch maar best bij fondsen blijven
 • Mario Adams

  12 maanden geleden
  3 mensen die een beetje winst (zeker geen duizenden euro's op een paar maand tijd) maken, maar van de duizenden die alles verliezen spreekt men niett.
 • Etienne Van Eetvelde

  12 maanden geleden
  Ongelooflijk hoe men zo naief kan zijn? Had dit niet verwacht van zij die (zogezegd) gestudeerd hebben.
 • gust van langenhove

  12 maanden geleden
  Men kan ook alles verliezen hou daar rekening mee , men moet geluk hebben maar vergeet niet dat er af en toe een bedrijf op de fles gaat en heb je niks meer.
 • Johnny chanet

  12 maanden geleden
  Hetgeen ik van voetbal ken dat is dat er 2 keer 11 spelers op het veld staan en dat is het zo een beetje ... als het dan over voetbal gaat zwijg ik. 70 % van de reacties die ik hier lees zijn van mensen die niets kennen van beleggen en beter geen commentaar geven.