Exclusief voor abonnees

Jongeren beleggen massaal sinds coronacrisis: “Die duizenden euro's win je niet met een spaarboekje”

Wynton Van Leuvenhaege, Alyssa Faes en Askel Vermassen zetten alledrie tijdens de coronacrisis hun eerste stappen op de beurs.
Photonews Wynton Van Leuvenhaege, Alyssa Faes en Askel Vermassen zetten alledrie tijdens de coronacrisis hun eerste stappen op de beurs.
Of het nu met 2.000 of 15.000 euro is: jongeren tussen 18 en 35 jaar wagen zich sinds de coronacrisis massaal op de beurs. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische beurswaakhond FSMA. Bij het begin van de lockdown kochten ze samen aandelen voor zo'n 21 miljoen euro. De week ervoor was dat 'amper' 2 miljoen euro. "In enkele maanden tijd heb ik al een paar duizenden euro's meer, terwijl mijn spaarboekje in al die jaren bijna niets heeft opgebracht."

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mario Adams

  3 mensen die een beetje winst (zeker geen duizenden euro's op een paar maand tijd) maken, maar van de duizenden die alles verliezen spreekt men niett.

 • Etienne Van Eetvelde

  Ongelooflijk hoe men zo naief kan zijn? Had dit niet verwacht van zij die (zogezegd) gestudeerd hebben.

 • gust van langenhove

  Men kan ook alles verliezen hou daar rekening mee , men moet geluk hebben maar vergeet niet dat er af en toe een bedrijf op de fles gaat en heb je niks meer.

 • Johnny chanet

  Hetgeen ik van voetbal ken dat is dat er 2 keer 11 spelers op het veld staan en dat is het zo een beetje ... als het dan over voetbal gaat zwijg ik. 70 % van de reacties die ik hier lees zijn van mensen die niets kennen van beleggen en beter geen commentaar geven.

 • Ludo Hermans

  Je belegt wat bij een grootbank en twee weken nadien verplicht men je ze te redden!