Jonge profrenner sterft in zetel naast vriendin aan hartfalen: "Alles leek normaal. "Plots smeekten zijn ogen: 'help me'"

Duquennoy fietste sinds 2016 als prof en had volgens zijn vriendin Sally nooit gezondheidsproblemen gehad.
RV Duquennoy fietste sinds 2016 als prof en had volgens zijn vriendin Sally nooit gezondheidsproblemen gehad.
De 23-jarige profwielrenner Jimmy Duquennoy is vrijdagavond thuis in Henegouwen in de zetel overleden aan een hartfalen. Zijn vriendin Sally zat naast hem. "Alles leek normaal", zegt ze. "We hadden elkaar net verteld over onze dag. Ineens smeekten zijn ogen: 'Help me'."

"Jimmy en ik, wij waren veel meer dan een koppel. We waren beste vrienden, twee handen op één buik", zegt kapster Sally Carnoy (24). Ze leerden elkaar kennen door een gemeenschappelijke vriendin. "Onze koppelaarster", noemt ze haar. "Anderhalf jaar zijn we samen dolgelukkig geweest. Sinds één jaar woonden we in ons liefdesnestje in Wez-Velvain. Jimmy was erg trots op ons plekje." 

Je hebt 23% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank De Witte

  Het valt mij toch wel op dat er veel doden vallen door dat zogezegd gezond "sporten". Ik heb ook iemand gekend die niet kon stil zitten, judo, voetbal,... tot hij opeens dood viel op het veld, zomaar. RIP.

 • Jos Plessers

  Laat ze nog maar wat meer presteren.Ieder mens heeft zijn grens.Het kan niet op,eh.Steeds meer en meer.Tot het telaat is.En er zullen er nog volgen.

 • frieda schaut

  vrrl sterkte aan sally zn de familie bij dit verlies van een dierbare.

 • Kevin van Goethem

  Het is niet normaal dat er zoveel jonge mensen in topsport sterven aan hartfalen. Moeten veel meer controle krijgen. Rip aan de nabestaanden.

 • Pierre Jacobs

  Een persoon zien sterven die men in de ogen kijkt vergeet men nooit meer.