Exclusief voor abonnees

Jolien en Dries kozen bewust voor hun kindje met down: "Natuurlijk is het schrikken. Maar als je de lotto wint, schrik je ook"

"Slecht nieuws. Uw kind heeft het syndroom van Down." Hysterisch en drie kwartier lang huilde Jolien, 24 jaar en 14 weken zwanger, toen ze het resultaat van de NIP-test kreeg. De zwangerschap afbreken was lang de enige optie. "Ons kind was blijkbaar toch ten dode opgeschreven." Maar na de shock kwam de nieuwsgierigheid. En de 'plopjes' in haar buik. Deze zomer werden jonge twintigers Jolien en Dries ouders van Léon, baby met een extra chromosoom.

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ercan Aydogan

  Bewonderenswaardig!!! Jullie verdienen de prijs voor moed. Prachtig gewoon dat jullie dit gewoon doen ondanks dat de huidige maatschappij kindjes met Down afschildert als 'problematisch'. Echt lovende woorden schieten te kort.

 • Valentino Fabionara

  Een pracht van een kindje

 • ingrid joosten

  Ik heb veel bewondering voor de ouders, zij kozen niet de gemakkelijkste weg. En wie zegt dat zo'n kindje een zorg blijft, heeft gelijk, maar er zijn ook kinderen zonder down die voor hun ouders een levenslange kopzorg blijven.

 • dehaes jean

  wie weg loopt van de (dat) probleem hoeft hier ook niet te zijn ik wel

 • MYRIAM VAN RECK

  Ik vind dat sommige mensen hier nogal licht over abortus denken het uiteindelijk wel hun kind he !