Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij. © Joost De Bock

Johnny Thijs (67), de éminence grise in het expertenpanel: “Als híj tussenkomt, is het er boenk op”

Het oudste lid van het panel dat ons land terug naar een normale situatie zal leiden, is ook de enige die uit het bedrijfsleven komt. Johnny Thijs maakte naam en faam als postbaas, en schuift nu aan tafel met economen en dokters. "Hij zal eerst luisteren, en als hij tussenkomt, is het er boenk op."

11 reacties

 • Stefaan De Vos

  1 jaar geleden
  En noem mij de Vlaamse economist in dit gezelschap? Wie gaat het belang van de Vlaamse economie die met 65% van het BBP de economische motor van het land is, verdedigen? Een Waal?
 • Michel Wellens

  1 jaar geleden
  Johnny Thijs werkte bij B-post voor een exeburant loon terwijl hij de postbodes uitperstte als citroenen. Toen hij zijn loon moest verlagen pastte hij daarvoor. Voor mijn part mag hij voor de gemeenschap die hij uitgemolken heeft wel eens iets terug doen gratis !
 • Gil Groenewijn

  1 jaar geleden
  De politiek zal er slagen net de verkeerde conclusies te trekken uit wat de experten gaan zeggen . En wacht maar nadien als er een meer 'normale ' regering zou moeten komen. Je ziet het nu al aankomen plus nog eens de vakbonden . En zelfs als de politiek juist volgt zullen vakbonden met bekwame krachten alles blokkeren . Dit is België, zoals steeds en al lang , te lang .
 • Koen Van Crombruggen

  1 jaar geleden
  Normaal luistert men juist niet naar mensen die zelf eerst luisteren, nadenken en dan pas spreken. Wie zelf zo is weet perfect wat ik bedoel. De meeste willen snel snel iets zeggen om zich te profileren denkend dat ze den boel gaan leiden. Daarna volg de ene fout na de andere bij de uitvoering van ondoordachte zaken. En vervolgens gaan ze zichzelf een schouderklopje geven nadat de problemen, die hebben voorkomen kunnen worden van in het begin, opgelost werden door anderen.
 • Max Illens

  1 jaar geleden
  Een panel met 10 experten moet alles weer in gang brengen. We hebben in dit land 57 ministers en 467 parlementsleden, allemaal veel te duur betaald. Waar dienen die dan voor?
 1. PREMIUM

  38% minder mensen werkt van thuis uit

  Steeds meer mensen trekken opnieuw naar de werkvloer. In de laatste week van juni werkte nog slechts 43% van de Belgen van thuis uit, terwijl in de eerste week van de lockdown nog bijna zeven op de tien mensen telewerkten. Dat is een daling met 38%. De cijfers komen uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen, gebaseerd op een bevraging bij 27.000 Belgen. 'Het nieuwe normaal' blijkt intussen ingeburgerd op de meeste werkvloeren. Meer dan drie op de vier deelnemers zeggen meestal of altijd afstand te kunnen houden en de handen te wassen of ontsmetten. Eén op de drie draagt doorgaans een mondmasker op het werk.
 2. Contacttracing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”
  PREMIUM

  Contacttra­cing gaat er in België heel anders aan toe: “In Nederland duurt gesprek 2 uur, hier kwartier”

  Het aantal coronabesmettingen in ons land is gisteren voor de vijfde dag op rij gestegen. Niemand weet waar die besmettingen precies vandaan komen, omdat niemand ernaar vraagt. Terwijl Nederlandse contactspeurders meer dan de helft van de besmettingsbronnen achterhalen, lijsten hun Belgische collega's alleen maar de contacten van een patiënt op. Naar hun whereabouts of mogelijke besmettingsbron wordt niet gevraagd.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel