Exclusief voor abonnees

Johnny Thijs (67), de éminence grise in het expertenpanel: “Als híj tussenkomt, is het er boenk op”

Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij.
Joost De Bock Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij.
Het oudste lid van het panel dat ons land terug naar een normale situatie zal leiden, is ook de enige die uit het bedrijfsleven komt. Johnny Thijs maakte naam en faam als postbaas, en schuift nu aan tafel met economen en dokters. "Hij zal eerst luisteren, en als hij tussenkomt, is het er boenk op."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefaan De Vos

  En noem mij de Vlaamse economist in dit gezelschap? Wie gaat het belang van de Vlaamse economie die met 65% van het BBP de economische motor van het land is, verdedigen? Een Waal?

 • Michel Wellens

  Johnny Thijs werkte bij B-post voor een exeburant loon terwijl hij de postbodes uitperstte als citroenen. Toen hij zijn loon moest verlagen pastte hij daarvoor. Voor mijn part mag hij voor de gemeenschap die hij uitgemolken heeft wel eens iets terug doen gratis !

 • Gil Groenewijn

  De politiek zal er slagen net de verkeerde conclusies te trekken uit wat de experten gaan zeggen . En wacht maar nadien als er een meer 'normale ' regering zou moeten komen. Je ziet het nu al aankomen plus nog eens de vakbonden . En zelfs als de politiek juist volgt zullen vakbonden met bekwame krachten alles blokkeren . Dit is België, zoals steeds en al lang , te lang .

 • Koen Van Crombruggen

  Normaal luistert men juist niet naar mensen die zelf eerst luisteren, nadenken en dan pas spreken. Wie zelf zo is weet perfect wat ik bedoel. De meeste willen snel snel iets zeggen om zich te profileren denkend dat ze den boel gaan leiden. Daarna volg de ene fout na de andere bij de uitvoering van ondoordachte zaken. En vervolgens gaan ze zichzelf een schouderklopje geven nadat de problemen, die hebben voorkomen kunnen worden van in het begin, opgelost werden door anderen.

 • Max Illens

  Een panel met 10 experten moet alles weer in gang brengen. We hebben in dit land 57 ministers en 467 parlementsleden, allemaal veel te duur betaald. Waar dienen die dan voor?