Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Gas terugnemen? Johnny Thijs neemt er op zijn 67ste nog de meest uitzonderlijke taak van zijn carrière bij. © Joost De Bock

Johnny Thijs (67), de éminence grise in het expertenpanel: “Als híj tussenkomt, is het er boenk op”

Het oudste lid van het panel dat ons land terug naar een normale situatie zal leiden, is ook de enige die uit het bedrijfsleven komt. Johnny Thijs maakte naam en faam als postbaas, en schuift nu aan tafel met economen en dokters. "Hij zal eerst luisteren, en als hij tussenkomt, is het er boenk op."

11 reacties

 • Stef De Vos

  2 jaar geleden
  En noem mij de Vlaamse economist in dit gezelschap? Wie gaat het belang van de Vlaamse economie die met 65% van het BBP de economische motor van het land is, verdedigen? Een Waal?
 • Michel Wellens

  2 jaar geleden
  Johnny Thijs werkte bij B-post voor een exeburant loon terwijl hij de postbodes uitperstte als citroenen. Toen hij zijn loon moest verlagen pastte hij daarvoor. Voor mijn part mag hij voor de gemeenschap die hij uitgemolken heeft wel eens iets terug doen gratis !
 • Gil Groenewijn

  2 jaar geleden
  De politiek zal er slagen net de verkeerde conclusies te trekken uit wat de experten gaan zeggen . En wacht maar nadien als er een meer 'normale ' regering zou moeten komen. Je ziet het nu al aankomen plus nog eens de vakbonden . En zelfs als de politiek juist volgt zullen vakbonden met bekwame krachten alles blokkeren . Dit is België, zoals steeds en al lang , te lang .
 • Koen Van crombruggen

  2 jaar geleden
  Normaal luistert men juist niet naar mensen die zelf eerst luisteren, nadenken en dan pas spreken. Wie zelf zo is weet perfect wat ik bedoel. De meeste willen snel snel iets zeggen om zich te profileren denkend dat ze den boel gaan leiden. Daarna volg de ene fout na de andere bij de uitvoering van ondoordachte zaken. En vervolgens gaan ze zichzelf een schouderklopje geven nadat de problemen, die hebben voorkomen kunnen worden van in het begin, opgelost werden door anderen.
 • Max Illens

  2 jaar geleden
  Een panel met 10 experten moet alles weer in gang brengen. We hebben in dit land 57 ministers en 467 parlementsleden, allemaal veel te duur betaald. Waar dienen die dan voor?
 1. PREMIUM

  Politie bekogeld met stenen in Anderlecht

  Onbekende verdachten hebben de politie in de Anderlechtse wijk Kuregem zondagnacht bekogeld met projectielen. De politiediensten kregen om 22.50 uur een melding over een ruzie die uit de hand liep. "We weten niet precies hoeveel mensen daarbij betrokken waren. Toen de politie aankwam, is de menigte snel uiteengegaan", zegt politiewoordvoerster Adeline Roty. "Maar een paar minuten later was er opnieuw spanning voelbaar. Verschillende mensen begonnen met projectielen te gooien naar politiediensten." Een zestigtal betrokkenen zouden onder meer met flessen en stenen gegooid hebben. De lokale politie riep versterking in om de menigte opnieuw uiteen te drijven. Er zijn geen arrestaties uitgevoerd. "Er loopt wel een onderzoek."
 2. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.