Exclusief voor abonnees

Johan Van Overtveldt (N-VA): “Regeren met PS is zelfmoord”

JOHAN VAN OVERTVELDT (N-VA) ZET FEDERALE FORMATIE OP SCHERP

Wielerfreak Van Overtveldt trok naar de Pyreneeën om aan te knopen met een jaarlijkse traditie: een Tourcol beklimmen. Twéé zelfs, deze keer: de Soulor en de Aubisque. "2 uur en 10 minuten, sneller dan verwacht.”
Photo News Wielerfreak Van Overtveldt trok naar de Pyreneeën om aan te knopen met een jaarlijkse traditie: een Tourcol beklimmen. Twéé zelfs, deze keer: de Soulor en de Aubisque. "2 uur en 10 minuten, sneller dan verwacht.”
Ex-minister Johan Van Overtveldt (N-VA) zet na 80 dagen stilstand de federale formatie op scherp: "Tenzij de PS bereid is ver van haar programma af te wijken, vrees ik dat de informateurs hun tijd verdoen. Onze standpunten liggen zo ver uiteen dat het mij zelfmoord lijkt voor N-VA om met PS te besturen." Toch ziet hij het record van 541 dagen zonder regering niet sneuvelen. "De wereldwijde economische instabiliteit zal de druk op België snel doen toenemen."

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

69 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido sterken

  Vroeger was het gemakkelijk vanaf de kant te zeuren en kritiek te geven maar eenmaal als begrotingsminister weinig eieren gelegd. Tekort in de begroting enorm opgelopen gezien de gunstige economische situatie. Schande voor onze kleinlinderen!

 • Ronny Ooijen

  Michel Rooms, rustig blijven. Dat bedrag van 6,5 miljard euro aan transfers daalt sowieso vanaf 2024 tot 0 euro in 2035. Om confederalisme te bekomen is meer dan een twee derde meerderheid van de stemmen nodig. Zo eenvoudig is dat.

 • jean pierre rooseleir

  Hou op met de zever en doe jullie ogen open. Het is Europa dat alles dicteert en niet Belgie

 • Michel Rooms

  jo denijs, waar denkt U dat dat begrotingstekort jaarlijks vandaan komt ? Met een activiteitsgraad van circa 60 % (te vergelijken met Griekenland) in Wallonië en Brussel zal je rekening nooit in evenwicht zijn. De dag komt dicht dat je ofwel splitst, ofwel confederalisme, zo niet zal ook Vlaanderen financieel ten onder gaan, zo eenvoudig is het.

 • Luc Van Den Berghe

  simpel he man, nieuwe verkiezingen!!! Geen tijd verliezen want de nood aan een regering is groot en als jullie het dan toch vertikken te praten of onderhandelen waarom dan nog wachten. Toon dat jullie met de toestand en de bevolking begaan zijn!!