Jinnih Beels (sp.a): “Besturen is ballen hebben. Ik zeg liever achteraf dat ik ongelijk had”

Joel Hoylaerts / Photonews
2018 was het jaar van Jinnih Beels (42). Een hels jaar, zegt de sp.a'ster zelf, fysiek én mentaal. Niks liep zoals gepland - wie had gedacht dat ze met Bart De Wever naar het Schoon Verdiep zou trekken? Maar besturen is in de modder durven te stappen. "Ik zeg liever achteraf dat ik ongelijk had."

Schepen onder burgemeester Van Besien. Dát had ze misschien nog mogelijk geacht, toen ze vorig jaar haar politie-uniform inruilde voor de tweede plaats op de rood-groene kartellijst. Schepen onder Bart De Wever? No way. Maar de storm stak op, de meeuwen schreeuwden en het kartel spatte uiteen. Jinnih koos voor rood en Tom Meeuws, de man die haar de politiek had ingetrokken. Rood verloor, maar Jinnih krijgt applaus, zélfs van De Wever. "Die Beels stáát er wel, hé", zei hij op verkiezingsdag. Ze staat er niet alleen: ze zit vanaf 2019 ook in zijn schepencollege. Al vindt niet elke socialist dat even fijn.

Je hebt 11% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Brent Van Renterghem

  Vraag is of Jinnih dat wel verdient na hun grote verlies? Ze kent er ook niet teveel van vind ik...

 • CHRISTIANA DE GEEST

  Deze vrouw word weer groot gemaakt door de media!!!!

 • lodewijk maesen

  proest proest..kom ni bij..doe maar beetje normaal mevr Beels....maar een dikke 8000 euro netto per maand is 3 keer uw loon als flikske natuurlijk ...en de partijkaart is net ervoor ook gekocht....plus sjoemelaar tommeke als collega schepen zakkenvuller...ongelooflijk...

 • duncan Mac Sporran

  Om de poen is het te doen ! Dat is de keuze van onze politiekers. De rest kan de pot op.

 • Tom Faes

  Vraag is of De wever een schepen als Beels verdiend ? Ik had heel de nva laten sudderen . Jaren ruzie stoken en dan verbinden ik geloof van De Wever gene bal. Dat Jinnih maar goed oplet met deze valsspeler;