Exclusief voor abonnees

Jinnih Beels (sp.a): “Besturen is ballen hebben. Ik zeg liever achteraf dat ik ongelijk had”

Joel Hoylaerts / Photonews
2018 was het jaar van Jinnih Beels (42). Een hels jaar, zegt de sp.a'ster zelf, fysiek én mentaal. Niks liep zoals gepland - wie had gedacht dat ze met Bart De Wever naar het Schoon Verdiep zou trekken? Maar besturen is in de modder durven te stappen. "Ik zeg liever achteraf dat ik ongelijk had."

Schepen onder burgemeester Van Besien. Dát had ze misschien nog mogelijk geacht, toen ze vorig jaar haar politie-uniform inruilde voor de tweede plaats op de rood-groene kartellijst. Schepen onder Bart De Wever? No way. Maar de storm stak op, de meeuwen schreeuwden en het kartel spatte uiteen. Jinnih koos voor rood en Tom Meeuws, de man die haar de politiek had ingetrokken. Rood verloor, maar Jinnih krijgt applaus, zélfs van De Wever. "Die Beels stáát er wel, hé", zei hij op verkiezingsdag. Ze staat er niet alleen: ze zit vanaf 2019 ook in zijn schepencollege. Al vindt niet elke socialist dat even fijn.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick De pauw

  Zij is blij om in het bestuur van Antwerpen te zitten en zal gelukkig zij als BDW binnenkort naar de regering zal vertrekken?zo kan zij Antwerpen volledig kapot maken samen met groen!!

 • helena van dessel

  Liever een beslissing nemen dan geen, omdat je achteraf toch kan zeggen dat je ongelijk had? De slachtoffers van die foute beslissingen zullen daar goed mee zijn. Wat een onverantwoorde uitleg mevrouw Beels.

 • Brent Van Renterghem

  Vraag is of Jinnih dat wel verdient na hun grote verlies? Ze kent er ook niet teveel van vind ik...

 • CHRISTIANA DE GEEST

  Deze vrouw word weer groot gemaakt door de media!!!!

 • lodewijk maesen

  proest proest..kom ni bij..doe maar beetje normaal mevr Beels....maar een dikke 8000 euro netto per maand is 3 keer uw loon als flikske natuurlijk ...en de partijkaart is net ervoor ook gekocht....plus sjoemelaar tommeke als collega schepen zakkenvuller...ongelooflijk...