Weervrouw Jill Peeters.
Volledig scherm
Weervrouw Jill Peeters. © BELGA

Jill Peeters ruilt 'opwarming' voor 'klimaatverstoring'

Weervrouw Jill Peeters schrapt de woorden 'klimaatverandering' en 'klimaatopwarming' uit haar weerpraatjes, en spreekt voortaan alleen nog over 'klimaatverstoring'. "Dat toont beter aan hoe urgent het probleem is. 

13 reacties

 • Klaus Jozef Kalergi

  4 jaar geleden
  De afgelopen honderd jaar is al enkele keren van doemscenario veranderd. Komende ijstijd, opwarming, ijstijd, opwarming. Dan verandering, nu verstoring. Verandering klopt uiteraard, maar dan wel als natuurlijk verschijnsel. Er zijn twee doelen van de klimaatlobby: 1: melkkoe, 2: afleiding van echte problematieken. Dat is de realiteit.
 • Anoniem

  4 jaar geleden
  tja als de "opwarming" niet zichtbaar is zoals je het eerst aan de mensen wijs gemaakt hebt moet je natuurlijk over iets anders beginnen praten.
 • Coen Geurts

  4 jaar geleden
  Misschien goed dat moeder "aarde" zich stilaan hernieuwt. Als alle leven hier verdwijnt kan er misschien binnen een miljoen jaar opnieuw iets beginnen. We zijn er toch maar een zootje van aan't maken met al onze chemische troep.
 • Eric Servaes

  4 jaar geleden
  Jef lois : het is niet omdat iemand zich niet gedraagt naar zijn of haar opvattingen dat deze opvattingen verkeerd zijn. Dat heet hypocrisie maar dat maakt de boodschap daarom niet minder waar.
 • Ronny Biesen

  4 jaar geleden
  Kan nog gemaakt worden? Dacht dat Jill slimmer was. De aarde wisselt het klimaat om de zoveel tijd. Dit is niet de eerste keer dat het klimaat draait of zelfs polen wisselen. Tegenhouden gaat niet. Heeft de mens het versneld? Ja, akkoord maar geld gaat het klimaat niet redden. Ons veranderen wel. Handen af van de oerwouden, industrie aanpassen, enz.. Belastingen? Neen, helpt niet.
 1. PREMIUM

  "Op het matje na kritiek op het konings­huis"

  In de vijfentwintig jaar die ze samen omriepen, maakten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa Peeters veel mee. "Toen ik begon, waren de presentaties nog live. Ik herinner me hoe ik in slaap was gevallen in een zetel op de VRT, terwijl ik nog de afkondiging van de zaterdagavondfilm moest doen", vertelt Geena Lisa. "Ik was net op tijd terug, maar de slaapstriemen stonden nog op mijn gezicht." Saartje werd dan weer bij de bazen geroepen omdat ze iets kritisch had gezegd over het koningshuis. "Ik zei dat ze niet moesten werken ofzo. Dat mocht blijkbaar niet", lacht ze. Ook liep er een opvallende klachtenbrief voor haar binnen. "Daarin stond dat het niet hoorde dat de VRT anorexiapatiënten toeliet op het scherm. Man, toen was ik kwaad! Maar nu kan ik er wel om lachen."
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)