Wannes, al jammend in z'n tuin. "Het dagcentrum is gesloten, één van mijn jongens kreeg het vorige week wel erg moeilijk. Hij moest me zien. En kijk. Het bulkte eruit. Een hoop frustraties én een prachtige song."
Volledig scherm
PREMIUM
Wannes, al jammend in z'n tuin. "Het dagcentrum is gesloten, één van mijn jongens kreeg het vorige week wel erg moeilijk. Hij moest me zien. En kijk. Het bulkte eruit. Een hoop frustraties én een prachtige song." © Jan De Meuleneir / Photo News

Jeugdwerker Wannes Beernaert over kwetsbare jongeren in lockdown: “Met bellen, chatten en zomerschool alleen halen we het niet”

De alarmbel voor kinderen en jongeren in een kwetsbare thuissituatie is nu wel gehoord. De praktijk vergt creativiteit. Wannes Beernaert (32), die we kennen van 'The Voice' en van het lied dat hij schreef voor zijn overleden zoontje Foss, is niet alleen zanger bij de band Ben Cane, hij is ook jeugdopbouwwerker in Ieper. Mét zijn gitaar in de aanslag. "Met bellen en chatten alleen halen we het niet."

0 reacties

  1. 'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag
    PREMIUM

    'Hoop doet leven' op ongewone Vlaamse feestdag

    De vreemdste 11 juli ooit blijft die van vorig jaar - herinner u de heisa die losbarstte tijdens de toespraak van toenmalig parlementsvoorzitter Kris Van Dyck. Maar de Vlaamse feestdag van afgelopen zaterdag verliep ook verre van gewoon. Geen traditionele speech van de minister-president op het stadhuis in Brussel. Jan Jambon tekende, samen met premier Sophie Wilmès, Vlaams minister voor Brussel Benjamin Dalle en burgemeester Philippe Close wel present op de Grote Markt, mét mondmaskers. Vanop het balkon van het Brusselse stadhuis aanschouwden ze een mini-verrassingsconcert van Will Tura. De bijna 80-jarige keizer van het Vlaamse lied trok met zijn klassieker 'Hoop doet leven' de Vlaamse feestdag op gang. Iets wat hij als vanouds vol passie deed - ook al was het slechts voor enkele toevallige voorbijgangers. Tijdens de sobere ceremonie werden dit jaar ook twee 'gewone' Vlamingen geëerd voor hun werk tijdens de coronacrisis. Poetsvrouw Martine Vaneyck, werkzaam op de intensieve zorg van het zwaar getroffen Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden en kassabediende Ann Maes van de Colruyt van Waregem/Kuurne ontvingen in naam van hun sectoren de Vlaamse eretekens voor van hun inspanningen om de maatschappij draaiende te houden.