Jef Vermassen kreeg politiebescherming op Boekenbeurs

Jef Vermassen op de Boekenbeurs, toen hij er zijn nieuw boek kwam signeren.
RV Jef Vermassen op de Boekenbeurs, toen hij er zijn nieuw boek kwam signeren.
De broer van De Reus is niet de enige die bang is omdat hij zijn nek heeft uitgestoken in het onderzoek rond de Bende van Nijvel. De vrees voor represailles heeft de organisatie van de Boekenbeurs ertoe aangezet politiebeveiliging in te schakelen voor advocaat Jef Vermassen, toen die er zijn boek signeerde.

Meester Vermassen vertegenwoordigt Bende-slachtoffer David Van de Steen en samen met zijn cliënt had hij de piste rond oud-rijkswachter Chris B. opnieuw onder de aandacht van de speurders gebracht. "De heisa rond De Reus was net losgebarsten en de organisatie van de Boekenbeurs dacht dat mij iets kon overkomen", legt de strafpleiter uit. "Na overleg met de politie is beslist om twee agenten in burger in te schakelen. Omdat je nu eenmaal nooit weet wie er tussen de bezoekers van zo'n massa-evenement zit. Maar zelf heb ik daar niet om gevraagd. Ik heb ook nooit overwogen om privébescherming in te huren. Schrik heb ik niet, al ben ik wél altijd een beetje op m'n hoede."

Advocaat Geert Lenssens, die de broer van de vermoedelijke Reus van de Bende bijstaat, vertelde maandagavond in 'De Afspraak' al over zijn vrees voor represailles tegen iedereen die gevoelige informatie doorspeelt aan het gerecht. "In dit dossier zijn al bizarre ongevallen gebeurd en zelfmoorden gepleegd", klonk het.Alle artikels uit de krant