Volledig scherm
PREMIUM

Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein: “Hoe hard het soms ook botst, wij mogen elkaar”

Ooit waren ze buddy's bij de VLD, maar de voorbije jaren zit Jean-Marie Dedecker (68) zo vaak op de kap van Bart Tommelein (58) dat je als buitenstaander zou denken dat die twee liefst in een grote boog om elkaar heen lopen, zo één van meer dan anderhalve meter. Dat is niet waar. Ondanks de "verwijten" van Dedecker en het "verraad" van Tommelein, zijn de burgemeesters van Middelkerke en Oostende er nooit in geslaagd de sympathie voor elkaar te verliezen. "Als één van ons iets meemaakt, zijn wij de de eersten om elkaar te bellen."

 1. PREMIUM

  Camps

  Na de uitspraak van het Internationaal Sporttribunaal over de Financiële Fair Play van City voelen de grote clubs zich gesterkt om het geld te laten rollen als knikkers. Manchester City werd over de hele lijn vrijgesproken, de UEFA mag zijn wonden likken. Oud-premier Jean-Luc Dehaene draait zich niet eens meer om in zijn graf. Hij wist dat het wildste kapitalisme zou zegevieren. Voortaan kunnen voetbalclubs zonder enige tegenwind beurskoersen bepalen. Zie Kevin De Bruyne grinniken.
 2. Christine Dehaemers - ‘mevrouw Dedecker’ - openhartig over strijd tegen borstkanker: “Ik heb geen schrik om te sterven, wel om af te zien”
  PREMIUM

  Christine Dehaemers - ‘mevrouw Dedecker’ - openhartig over strijd tegen borstkan­ker: “Ik heb geen schrik om te sterven, wel om af te zien”

  Terwijl iedereen een inspanning levert om het coronavirus in te dijken, moet Christine Dehaemers (60) daarbovenop haar eigen strijd leveren. Die tegen borstkanker. ‘Mevrouw Dedecker’ heeft pas haar laatste sessie bestraling achter de rug en haalt diep adem om bij ons haar verhaal te doen. “Ik ben acht jaar jonger dan Jean-Marie. Maar hij had er nooit bij stilgestaan dat ik vroeger zou kunnen sterven dan hij.”
 3. Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker
  PREMIUM

  Op vakantie draagt Djokovic wél mondmasker

  Novak Djokovic (33) heeft zich voor het eerst weer laten zien sinds hij positief testte op het coronavirus. De Serviër is op vakantie in Bosnië, waar hij onder andere een bezoek bracht aan Visoko. Daar staat een heuvel waar in een ver verleden piramides zouden hebben gestaan. Hij kreeg er, in het bijzijn van zijn ouders en een bodyguard, een rondleiding door de Bosnische wetenschapper Semir Osmanagic. Opvallend: de Serviër droeg nu wél een mondmasker. Het nummer één van de wereld ligt al even onder vuur sinds hij een exhibitietoernooi organiseerde zonder respect voor de coronaregels. Zo geraakte hij net als enkele collega's en zijn vrouw besmet met het virus. (ODBS)
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?