Exclusief voor abonnees

Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein: “Hoe hard het soms ook botst, wij mogen elkaar”

Ooit waren ze buddy's bij de VLD, maar de voorbije jaren zit Jean-Marie Dedecker (68) zo vaak op de kap van Bart Tommelein (58) dat je als buitenstaander zou denken dat die twee liefst in een grote boog om elkaar heen lopen, zo één van meer dan anderhalve meter. Dat is niet waar. Ondanks de "verwijten" van Dedecker en het "verraad" van Tommelein, zijn de burgemeesters van Middelkerke en Oostende er nooit in geslaagd de sympathie voor elkaar te verliezen. "Als één van ons iets meemaakt, zijn wij de de eersten om elkaar te bellen."

Je hebt 4% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vic Vleugels

  Maar ligt dat niet aan de mensen zelf,mensen stemmen niet omdat iemand een goede politieker zou zijn maar stemmen op die,veel op tv komt,die een kwis won of ne sportman,dat ze niks van politiek kennen geeft niet.

 • Marlene De Smedt

  Politici vertonen veel gelijkenissen met oude kermiskramen waarin schijngevechten werden georganiseerd. Nu eens stonden de deelnemers op het podium, later stonden ze tussen het publiek om zogenaamd de handschoen op te nemen. Volksverlakkerij noemt men dat. Dat is ook de reden waarom er geen vertrouwen meer is voor de politieke wereld. Ze kunnen goed praten maar menen niet wat ze zeggen. In het dagelijks leven is het ongebruikelijk om te tafelen met iemand te gaan tafelen net na een aanvaring.

 • Willy De Gieter

  Dat waren dus die twee mensen die ik op het rad zag zitten. Ongeveer de enige twee in een ganse week. Anders niets speciaals te melden.

 • jos hemelaers

  Populisten pur sang. Zij hebben de jackpot gewonnen en dus zal de kassa zal voor die charels levenslang blijven rinkelen. En voor de rest: comedia del arte

 • Pieter Verhulst

  Moet kunnen he. Werk en privé gescheiden houden. Maar een politieker die er is voor de mensen dat bestaat al jaren niet meer. Getuige gebrek aan leiderschap in België en Europa. De partijen bepalen de politiek. Ieder moet zijn bedrijf draaiende houden.