Jan Segers geeft ongevraagd stemadvies: "'De goeie' vind je overal. Ménsen maken het verschil"

Henk Deleu
Wedden dat zondagmorgen een journalist-met-camera een lukrake kiezer zal overvallen met de vraag voor wie hij zopas heeft gestemd, daar in de gemeenteschool? En dat die kiezer dan zal antwoorden dat hij 'voor de goeie' heeft gestemd? Dat antwoord is discreet, typisch Vlaams, maar in al zijn eenvoud is het ook het enige juiste. Ziehier dan ook mijn ongevraagd stemadvies voor zondag: stem voor de goeie.

'De goeie' vind je overal een beetje, net als de slechte. Goed bestuur, van Aalst tot Zwijndrecht en in alle andere gemeenten van Vlaanderen die daar alfabetisch tussen passen, kent veelal geen kleur. Oranje, blauw, geel, rood of groen: meer nog dan op Vlaams of federaal niveau zijn het de ménsen achter de kleur die het verschil maken. Burgemeesters en schepenen wier naambekendheid amper de gemeentegrenzen overschrijdt, maar die uw stad en mijn gemeente leiden met de beste bedoelingen, terreinkennis en dossierkennis, klaarkijkend, vooruitziend en in het beste geval zelfs visionair.

Je hebt 13% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Norbert Corten

  In het stemhokje weten de meeste wel voor wie ze stemmen,indien het je niet interesseert stem dan toch gewoon blanco die mogelijkheid bestaat ook met de computer.

 • Mario Roman

  Je moet eerst een goeie vinden, dan nog ik ben gedegouteerd van de politiek dat ik ongeldig stem

 • Tomas Hulsmans

  Raar dat het tot de laatste verkiezingsdag duurt, eer men de burger vertelt dat het loont om een goed bestuur te herverkiezen, ongeacht de kleur. Zodat fietspaden, zwembaden, mobiliteit en zuivere lucht in uw gemeente, in uw straat, voorrang krijgen op de politieke spelletjes van populisten in Brussel..

 • François THIJS

  'Die goeie' moet dan wel op een verkiesbare plaats staan.

 • Mario Adams

  'De goeie' bestaan niet. Men zou de kiesplicht beter afschaffen. Welke partij doet er na de verkiezingen wat ze beloofd hebben? Geen enkele. Eens ze verkozen zijn en hun 'postje' vasthebben van hun te hoog betaalde bijverdienste, doen ze niks of enkel wat zij willen.