Toen Jambon op het podium werd vergast op gejoel en boegeroep, kweet hij zich droogjes van z'n taak alsof er geen vuiltje aan de lucht was.
Volledig scherm
PREMIUM
Toen Jambon op het podium werd vergast op gejoel en boegeroep, kweet hij zich droogjes van z'n taak alsof er geen vuiltje aan de lucht was. © VRT

Jambon uitgejouwd tijdens MIA's: "Hij durft wel eens te polariseren. Dan mag hij ook polariserende reacties verwachten”

Neen, op boegeroep had Jan Jambon niet gerekend toen hij de MIA voor 'Hit van het Jaar' uitreikte. Maar helemaal verrassend kan het niet geweest zijn, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB). "Jambon durft weleens te polariseren. Dan mag hij ook polariserende reacties verwachten."

21 reacties

 • Chris Boog

  2 jaar geleden
  Polariseren? Sinds wanneer is de waarheid polariseren? Als dat nog niet mag.... Dat ze de mensen maar eens inlichten wat communisme juist is. Zal rap gedaan zijn.
 • lodewijk maesen

  2 jaar geleden
  heel links en naieve Belgen polariseren trump al bijna 4 jaar lang iedere dag...maar ja dat mag...politiek correct zijn moet...zitten wel met jaarlijkse schuld van13 miljard euro en nederland 13 miljard euro winst.. misschien even hun beleid bekijken.....of is dat beleid racistisch...de werkende Belg bruin en wit is het beu voor profiteurs en politiekers belastingen te betalen
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Voor cultuurbarbaren is artiest zijn een hobby. Voor sporthaters is sport ook een hobby. En sommige ondernemers beschouwen hun ondernemen zelfs als een uit de hand gelopen hobby. Maar de meeste muzikanten, balletdansers, kunstschilders, film regisseurs, toneelspelers en ook sporters en ondernemers zien het anders. Voor hen is het een vak en hard werken om de vereiste vakbekwaamheid te halen en dan nog gezegend zijn met creatief of inventief talent.
 • Toon Van Kerckhove

  2 jaar geleden
  Je bijt niet in de hand die je voedt.Geen hond, kat of eekhoorn doet dat, die zijn dankbaar om wat ze krijgen. Schande aan die zangertjes: verdien zelf je geld, dan mag je bijten. Nu betaalt de hele maatschappij jullie hobby. Het is tijd dat jullie eens iets voor de maatschappij doen. Lukt het niet? Stop er dan mee. Knelberoepen genoeg.
 • An Peeters

  2 jaar geleden
  De subsidies worden niet volledig afgeschaft, het gaat over een daling van zes procent. Maar men schreeuwt moord en brand. Het is niet meer dan logisch dat in tijden van financiële beperktheden er andere prioriteiten dan cultuur zijn : gezondheid en veiligheid zijn nu eenmaal belangrijker. Bovendien is binnen de sector cultuur het geld vaak ongelijk verdeeld.
 1. PREMIUM

  Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

  Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)