Exclusief voor abonnees

Jambon uitgejouwd tijdens MIA's: "Hij durft wel eens te polariseren. Dan mag hij ook polariserende reacties verwachten”

Toen Jambon op het podium werd vergast op gejoel en boegeroep, kweet hij zich droogjes van z'n taak alsof er geen vuiltje aan de lucht was.
VRT Toen Jambon op het podium werd vergast op gejoel en boegeroep, kweet hij zich droogjes van z'n taak alsof er geen vuiltje aan de lucht was.
Neen, op boegeroep had Jan Jambon niet gerekend toen hij de MIA voor 'Hit van het Jaar' uitreikte. Maar helemaal verrassend kan het niet geweest zijn, zegt politicoloog Dave Sinardet (VUB). "Jambon durft weleens te polariseren. Dan mag hij ook polariserende reacties verwachten."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Boogaerts

  Polariseren? Sinds wanneer is de waarheid polariseren? Als dat nog niet mag.... Dat ze de mensen maar eens inlichten wat communisme juist is. Zal rap gedaan zijn.

 • lodewijk maesen

  heel links en naieve Belgen polariseren trump al bijna 4 jaar lang iedere dag...maar ja dat mag...politiek correct zijn moet...zitten wel met jaarlijkse schuld van13 miljard euro en nederland 13 miljard euro winst.. misschien even hun beleid bekijken.....of is dat beleid racistisch...de werkende Belg bruin en wit is het beu voor profiteurs en politiekers belastingen te betalen

 • Gino Denil

  Voor cultuurbarbaren is artiest zijn een hobby. Voor sporthaters is sport ook een hobby. En sommige ondernemers beschouwen hun ondernemen zelfs als een uit de hand gelopen hobby. Maar de meeste muzikanten, balletdansers, kunstschilders, film regisseurs, toneelspelers en ook sporters en ondernemers zien het anders. Voor hen is het een vak en hard werken om de vereiste vakbekwaamheid te halen en dan nog gezegend zijn met creatief of inventief talent.

 • Toon Van Kerckhove

  Je bijt niet in de hand die je voedt.Geen hond, kat of eekhoorn doet dat, die zijn dankbaar om wat ze krijgen. Schande aan die zangertjes: verdien zelf je geld, dan mag je bijten. Nu betaalt de hele maatschappij jullie hobby. Het is tijd dat jullie eens iets voor de maatschappij doen. Lukt het niet? Stop er dan mee. Knelberoepen genoeg.

 • Anna Pauels

  De subsidies worden niet volledig afgeschaft, het gaat over een daling van zes procent. Maar men schreeuwt moord en brand. Het is niet meer dan logisch dat in tijden van financiële beperktheden er andere prioriteiten dan cultuur zijn : gezondheid en veiligheid zijn nu eenmaal belangrijker. Bovendien is binnen de sector cultuur het geld vaak ongelijk verdeeld.