Illustratiebeeld. Vrouwen en kinderen vluchten voor het geweld van IS.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Vrouwen en kinderen vluchten voor het geweld van IS. © ap

"IS-vrouwen ontsnappen dankzij hulplijn in België"

Er blijven Belgische vrouwen ontsnappen uit de kampen in Syrië. Zo raakte gisteren bekend dat er een Borgerhoutse op de loop is gegaan. Opvallend: alle ontsnapten komen uit de oude kliek van Shariah4Belgium. "Zij hebben duidelijk een hulplijn in België", zegt een vooraanstaande veiligheidsbron.

317 reacties

 • Dirk Breusegem

  1 jaar geleden
  Onze veiligheidsdiensten weten heel goed wie deze IS vrouwen en - mannen daar helpen, maar morgen door onze politiek correcte politicie niets ondernemen. Er moet dringend een wet gestemd worden waarbij iedereen die deze terroristen helpt, een zware straf krijgt en hun dubbele nationaliteit wordt afgenomen en direct het land wordt uitgewezen.
 • N - J - M

  1 jaar geleden
  Allemaal goed en wel maar er wordt toch niets aan gedaan, So what... het is triest, Direct terugsturen, zonder pardon!
 • Ward Van Hoyweghen

  1 jaar geleden
  Het gezicht van België kan toch niet verder meer beschadigd worden ten aanzien van de buitenwereld waarom zouden ze er dan mee stoppen?? Ik zak in de grond van schaamte omdat ik nog Belg ben.
 • Stefanie Rombouts

  1 jaar geleden
  Ontsnapt? Dan doe je het wreed simpel. Je geeft ze nog wat meer gevangenisstraf. Een extra 20 jaar zou misschien wel een goed idee zijn. Ik denk ook niet dat deze mensen als oorlogimmigranten mogen worden aanzien en vluchten van een oorlog. Ze zijn er zelf naartoe gegaan. Belgische nationaliteit afnemen en na de gevangenisstraf op het vliegtuig en terug weg. En als ze terug durven komen: terug gevangenis. Zo'n mensen horen niet thuis is een maatschappij.
 • herman de genst

  1 jaar geleden
  Bervoets die oplossing die jij voorlegt is een grap , wat denk jij dat er met die kinderen in pleeggezinnen gaat gebeuren ? trouwens hoe gaan die kinderen eens volwassen reageren op het feit dat ze bij hun biologische ouders zijn weggehaald met de wetenschap dat deze nog steeds in Belgie verblijven en hier ook zijn berecht ? neen de oplossing is helaas niet haalbaar en dat is de volwassenen laten berechten in het land waar zij de misdrijven gepleegd hebben ,
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen