Kaoutar Bioui, de echtgenote van ex-Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb, postte in 2014 deze foto op Facebook. "Mijn baby heeft een poetsbeurt gekregen", zo schreef ze erbij. De vrouw werd naar verluidt scheef bekeken in het kalifaat, net omdat ze met wapens pronkte.
Volledig scherm
PREMIUM
Kaoutar Bioui, de echtgenote van ex-Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb, postte in 2014 deze foto op Facebook. "Mijn baby heeft een poetsbeurt gekregen", zo schreef ze erbij. De vrouw werd naar verluidt scheef bekeken in het kalifaat, net omdat ze met wapens pronkte. © RV

"IS stuurt Belgische vrouwen terug voor terreur"

Islamitische Staat heeft twee Belgische vrouwen opgeleid om terug te keren voor terreur. Dat zegt een Antwerpse IS'er die in Syrië is gevat. Het gaat onder anderen om de vrouw van Shariah4Belgium-kopstuk Hicham Chaïb. "Ze zijn getraind in explosieven en moeten die in Europa gebruiken", zo staat te lezen in een verhoor.

  1. PREMIUM

    Transparan­te kinmaskers: Sympathiek, maar echt veilig zijn ze niet

    Altijd sympathiek als je de ober vriendelijk naar je ziet lachen. Niet onlogisch dus dat de doorzichtige mondmaskers - die gezichtsuitdrukkingen zichtbaar laten - in zwang zijn bij winkeliers en horecapersoneel. Veilig zijn ze evenwel allesbehalve. Uit de mondmaskertest die deze krant liet uitvoeren, bleek dat al en nu roept ook viroloog Marc Van Ranst op om ze niet meer te gebruiken. "Deze transparante maskers sluiten onvoldoende goed aan op het gezicht en zijn niet goed genoeg om anderen te beschermen. Gebruik ze daarom niet", zo zegt hij. Doordat het 'mouth shield' op de kin steunt, sluit het niet aan tussen de ogen en de neus. Het schild is ook vrij klein. Zodra de drager ervan zijn of haar mond opent, is de neus niet langer bedekt. Horeca Vlaanderen benadrukt dat zij hun personeel van bij de start van de heropening hebben aangespoord om correcte maskers te gebruiken. "De verplichte, bedekkende mondmaskers, zo staat er omschreven in onze richtlijnen", zegt Matthias De Caluwe. (BCL)
  1. PREMIUM

    Speelplein in quarantai­ne na besmetting

    In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)