Exclusief voor abonnees

Iraaks gerecht knoeit met informatie over Antwerpse IS’er

Bilal Al Marchohi, hier gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië.
RV Bilal Al Marchohi, hier gefotografeerd na zijn gevangenneming in Syrië.
Irak is geen land om Syriëstrijders aan toe te vertrouwen, want het gerecht verzint daar maar wat. Dat blijkt uit het wedervaren van de Antwerpse IS'er Bilal Al Marchohi (24). Die werd in Irak ter dood veroordeeld omdat hij daar gevochten zou hebben. Maar een onderzoek van deze krant doorprikt die bewering.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • John De roo

  En wat met de gruwelijke misdaden gepleegd door die IS ers. En de rechten van de de duizenden die ze gedood en gefolterd hebben? Ze hebben hun gruwelijke misdaden ginder gepleegd dus moeten ze daar bericht worden. Medelijden ??? Met hun slachtoffers ja!!!

 • MICHELINE GEVERS

  Als ik goed versta , kan een terrorist enkel veroordeeld worden in het land waar hij misdaden pleegde? Wil dit dan zeggen dat hij nergens anders, dus ook niet in België, kan veroordeeld worden. Hij heeft hier geen misdaden gepleegd. Allemaal dan maar vrijlaten? Neen! Zij pleegden misdaden in het Kalifaat, en dat bestond ook in Irak. Dus laat Irak ze maar berechten.

 • Klaus Van Damme

  Veroordeeld is veroordeeld, hup , bol der af en gedaan ermee. Nu gaat deze krant daar op onderzoek uit!! Wie naar ginder getrokken is moet ginds blijven! Wie ginder veroordeeld is tot de doodstraf, tough luck!!

 • Ludo Wouters

  Wanneer je die terroristen op hun woord gaat geloven dat zijn het allemaal mensen die naar ginder trokken om gewonden te helpen. Niemand weet wat die gasten daar hebben gedaan. Ook de vrouwen zijn geen engeltjes hoor. Maar nu het rijk uit is, willen ze allemaal terug naar België. Met een uitkering en een sociale woning erbij.

 • oswald billiet

  Zie je dat in onze gevangenissen? Vergiftigde geschenken . Moeten 24/24 bewaakt worden in hoige veiligheid. Dat hebben ze hier liever niet.