Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry: “Eén van de redenen waarom we het coronavirus onderschat hebben, is omdat we te veel gewend zijn geraakt aan onze veilige, vredige, welvarende wereld.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wetenschapsfilosoof Maarten Boudry: “Eén van de redenen waarom we het coronavirus onderschat hebben, is omdat we te veel gewend zijn geraakt aan onze veilige, vredige, welvarende wereld.” © Wouter Van Vooren

INTERVIEW. Zelfs vooruitgangsoptimist Maarten Boudry (35) maakt zich grote zorgen: "De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn"

"Ik zeg altijd dat we in de beste tijd ooit leven en nog nooit zo veilig en gezond zijn geweest. Maar nu wil ik aan de alarmbel trekken: we mogen dit coronagevaar niet onderschatten. Onze wereld zal nooit meer hetzelfde worden."

40 reacties

 • Marleen Willems

  3 jaar geleden
  Ik hoop dat éénieder van ons na afloop hieruit iets zal geleerd hebben, dat men ten gepaste tijde eens flink op de rem moet kunnen staan, dat men hier in eigen land een overvloed aan eigen eetbare producten heeft, dat men hier een klassevol zorgnet heeft, dat men hier kan telewerken, dat men met glijdende werkuren kan werken waardoor men geen uren in de file hoeft te staan, dat men het luchtruim kan ontlasten, kortom een leefbare planeet voor iedereen zonder al te veel smog en lawaai.
 • Maria Arens

  3 jaar geleden
  De wereld was gewoon decadent, vol verkeerde bakstenen, HOPELIJK wordt het nooit nog hetzelfde, weg met geld en economie, uitbating van onze aarde etc. LEER daar maar mee leven, ga groenten oogsten en respecteer es de natuur ipv geld. Wees allen blij dat het maar Corona is en leer uw groenten telen.
 • Annie Biot

  3 jaar geleden
  Een wetenschapsfilosoof, eigenaardige titel. Je hoorde vroeger wel eens van cultuurfilosofen, kunstfilosofen etc deze titel nog niet gehoord. Evenwel heeft hij gelijk, HOPELIJK verandert dit onze samenleving en maatschappij in positieve zin want het ging nergens heen. HOPELIJK trekken politici hun conclusies, maar ik vrees er voor, dat noemen ze dan weer cultuurpessimisme.
 • an kobe

  3 jaar geleden
  Boudry is een slimme jongen die heel interessante dingen schrijft over religie en lak heeft aan politieke correctheid. Maar zijn hele argumentatie van "vandaag is het leven beter dan ooit tevoren, dus in de toekomst kan het ook alleen maar beter gaan" heb ik altijd al zwak gevonden. Deze crisis legt haarfijn bloot dat die vlieger niet opgaat.
 • kris verbeek

  3 jaar geleden
  Mr Nys, mijn dochter en zoon werken van thuis uit. En ik ben ervan overtuigd dat nog veel meer mensen dit doen.