Steven Van Gucht pakt deze zomer wel zijn koffer in.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven Van Gucht pakt deze zomer wel zijn koffer in. © Wouter Van Vooren

INTERVIEW. Viroloog Steven Van Gucht: "Reizen kan perfect als je het slim aanpakt"

Terwijl viroloog Marc Van Ranst reizen ten stelligste afraadt, trekt zijn collega Steven Van Gucht er deze zomer op uit. "Ik blijf deze zomer niet thuis. Wellicht wordt het een klein hotelletje, ergens in de bergen, zónder bomvolle buffetruimte. En ook in een grote kathedraal of op een terras met veel volk zal je me niet vinden." Zijn motto: "Reizen kan perfect, als je het slim aanpakt en dezelfde voorzorgen als thuis respecteert."

23 reacties

 • patrick feyen

  7 maanden geleden
  Wordt geen tijd om aan de slag te gaan ipv publiciteit voor uzelf te maken? We zullen zelf wel beslissen waar en hoe we op vakantie gaan. Mekaar tegenspreken kan iedereen en op den duur is het niet meer geloofwaardig!
 • Danny Holdensrath

  7 maanden geleden
  Met de camper op reis is veel veiliger, zeker indien we naar andere landen gaan, want zowat alle landen in de wereld doen het beter dan België. Zie oversterfte.
 • Patrick Vandeputte

  7 maanden geleden
  Steven Van Gucht heeft tijdens de hele crisis al genoeg bewezen dat hij een intelligente mens is die bovendien heel rationeel is. Dat laatste kan van Van Ranst niet zo makkelijk gezegd worden. Dat bewijzen vele van zijn berichten op Twitter. En ook de profileringsdrang van Van Ranst is zeer storend.
 • Bert Boedts

  7 maanden geleden
  reizen kan ,ja oké ,maar bij terugkomst op eigen kosten een verplichte controle ,als je geld hebt voor het ene ,dan ook voor het andere ,en mensen praten alsof reizen een plicht is ,neen jullie zijn rotverwent ,reizen is een recht ,en niet iets van moeten ,respect voor mensen die in ons land op uitstap gaan ,goed voor de economie en de gezondheid
 • Markos Agios

  7 maanden geleden
  Ik moest gisteren in het shopping center zijn. Normaal kom ik hier nooit, maar moest wel vermits alle winkels uit het stadscentrum zich nu daar bevinden. Wat ik daar zag, is meer beangstigend. Duizenden mensen die door elkaar lopen en het niet zo nauw nemen met de pijlen en richtlijnen, volop kunstmatige luchtcirculatie, … Dit is pas risico... ik was blij er weg te zijn. Ik ga naar mijn huisje in Griekenland om daar zonder volk uit te rusten ver weg van de stadsdrukte.
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”
  PREMIUM

  Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”

  Glenn (43) en Severine (40) leven de droom van een eigen huis met zwembad. Maar de beste dingen in de wereld zijn met geld niet te kopen, weten ze. Severine was veertien toen adoptiebroer Ricardo in haar leven kwam - toevallig, na een gezinsvakantie in de Dominicaanse Republiek. Sindsdien heeft ze er niet alleen een beste vriend bij, ook een nieuwe familie.
 1. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"