Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Viroloog Steven Van Gucht: "Reizen kan perfect als je het slim aanpakt"

GEEN STAYCATION VOOR VIROLOOG VAN GUCHT, WEL HOTELLETJE IN DE BERGEN

Steven Van Gucht pakt deze zomer wel zijn koffer in.
Wouter Van Vooren Steven Van Gucht pakt deze zomer wel zijn koffer in.
Terwijl viroloog Marc Van Ranst reizen ten stelligste afraadt, trekt zijn collega Steven Van Gucht er deze zomer op uit. "Ik blijf deze zomer niet thuis. Wellicht wordt het een klein hotelletje, ergens in de bergen, zónder bomvolle buffetruimte. En ook in een grote kathedraal of op een terras met veel volk zal je me niet vinden." Zijn motto: "Reizen kan perfect, als je het slim aanpakt en dezelfde voorzorgen als thuis respecteert."

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick feyen

  Wordt geen tijd om aan de slag te gaan ipv publiciteit voor uzelf te maken? We zullen zelf wel beslissen waar en hoe we op vakantie gaan. Mekaar tegenspreken kan iedereen en op den duur is het niet meer geloofwaardig!

 • Danny Holdensrath

  Met de camper op reis is veel veiliger, zeker indien we naar andere landen gaan, want zowat alle landen in de wereld doen het beter dan België. Zie oversterfte.

 • Patrick Vandeputte

  Steven Van Gucht heeft tijdens de hele crisis al genoeg bewezen dat hij een intelligente mens is die bovendien heel rationeel is. Dat laatste kan van Van Ranst niet zo makkelijk gezegd worden. Dat bewijzen vele van zijn berichten op Twitter. En ook de profileringsdrang van Van Ranst is zeer storend.

 • Bert Boedts

  reizen kan ,ja oké ,maar bij terugkomst op eigen kosten een verplichte controle ,als je geld hebt voor het ene ,dan ook voor het andere ,en mensen praten alsof reizen een plicht is ,neen jullie zijn rotverwent ,reizen is een recht ,en niet iets van moeten ,respect voor mensen die in ons land op uitstap gaan ,goed voor de economie en de gezondheid

 • Markos Agios

  Ik moest gisteren in het shopping center zijn. Normaal kom ik hier nooit, maar moest wel vermits alle winkels uit het stadscentrum zich nu daar bevinden. Wat ik daar zag, is meer beangstigend. Duizenden mensen die door elkaar lopen en het niet zo nauw nemen met de pijlen en richtlijnen, volop kunstmatige luchtcirculatie, … Dit is pas risico... ik was blij er weg te zijn. Ik ga naar mijn huisje in Griekenland om daar zonder volk uit te rusten ver weg van de stadsdrukte.