Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Professor Koen Debackere geeft Vlaanderen meer advies voor economisch relance: “Wat het zeker niét moet zijn: meer belastingen”

Professor Koen Debackere: "Tijdens corona hebben we veel flexibiliteit getoond. Laat ons dat nu volhouden."
Jan De Meuleneir/Photo News Professor Koen Debackere: "Tijdens corona hebben we veel flexibiliteit getoond. Laat ons dat nu volhouden."
Willen we welvarender, weerbaarder en wervender worden? Dat kan, zo beloven de experts van de relancecomités aan de Vlaamse overheid, die hen in bange tijden als gids aanstelde. "Dit is een unieke kans", zegt professor Koen Debackere (59), voorzitter van het economische adviescomité.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien De Metsler

  Weer een professor die weet hoe het moet, fietspaden van en naar elke stad, gaat Mr de professor ook werken met de fiets? ik denk het niet, jan met de pet DIE moet uit zijn auto, niet Mijnheer met zijn fijn "kostumeke" en das !!

 • daan aerts

  Deze man weet niet dat Nva en O.vld in de vlaamse regering zit zekers. Langs de kassa en passeren volgens die 2 graai-partijen , en liefst meer als een maal.

 • louis reinquin

  Als men ze aanstelt gaat men dan terdege rekening houden met hun conclusies? Ik mag het hopen. Er is hier werk voor de "traditionele " partijen en het Vlaams belang mag gerust mee aan tafel zitten. Een gat van meer dan 50 miljard gaat elke inwoner voelen . Vandaar.

 • Jonny Van den Bruel

  De meeste partijvoorzitters mogen bij hem in de leer, links en Waals. Weekzaamheidsgraad op 80 pct is belangrijk doel. Wat is die bij de zuiderburen? Ook daar kan men creatief duurzame initiatieven nemen.

 • Eddy Jans

  Economie laten draaien = consumptie verhogen. Er staan miljarden op de spaarboekjes als de mensen gestimuleerd hiervan uit te geven met de nodige stimuli gaat de ekonomie draaien. In Duitsland nu al een BTW verlaging ingevoerd tot 31-12-2020 om consumptie te stimuleren met prijsverlagingen tot gevolg.