Professor Koen Debackere: "Tijdens corona hebben we veel flexibiliteit getoond. Laat ons dat nu volhouden."
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Koen Debackere: "Tijdens corona hebben we veel flexibiliteit getoond. Laat ons dat nu volhouden." © Jan De Meuleneir/Photo News

INTERVIEW. Professor Koen Debackere geeft Vlaanderen meer advies voor economisch relance: “Wat het zeker niét moet zijn: meer belastingen”

Willen we welvarender, weerbaarder en wervender worden? Dat kan, zo beloven de experts van de relancecomités aan de Vlaamse overheid, die hen in bange tijden als gids aanstelde. "Dit is een unieke kans", zegt professor Koen Debackere (59), voorzitter van het economische adviescomité.

26 reacties

 • Noel Laperre

  2 jaar geleden
  Spijtig genoeg gaat het eindresultaat zich manifesteren als een verdoken taks. Van iedere 1000€ bruto gaat er nu 40% af. Van de resterende 600€ Netto gaat er 20% btw af. Op het vastgoed dat ik verwerf betaal ik btw, notaris en KI. Jaarlijks wat afrekening van belastingen hier en daar. En als ik kom te overlijden betalen mijn kinderen successie rechten. Kortom mijn belastingsdruk is effectief iets meer dan 60%. En dan nog loopt het vierkant.
 • Lucien De Metsler

  3 jaar geleden
  Weer een professor die weet hoe het moet, fietspaden van en naar elke stad, gaat Mr de professor ook werken met de fiets? ik denk het niet, jan met de pet DIE moet uit zijn auto, niet Mijnheer met zijn fijn "kostumeke" en das !!
 • daan aerts

  3 jaar geleden
  Deze man weet niet dat Nva en O.vld in de vlaamse regering zit zekers. Langs de kassa en passeren volgens die 2 graai-partijen , en liefst meer als een maal.
 • louis reinquin

  3 jaar geleden
  Als men ze aanstelt gaat men dan terdege rekening houden met hun conclusies? Ik mag het hopen. Er is hier werk voor de "traditionele " partijen en het Vlaams belang mag gerust mee aan tafel zitten. Een gat van meer dan 50 miljard gaat elke inwoner voelen . Vandaar.
 • Jonny Van den Bruel

  3 jaar geleden
  De meeste partijvoorzitters mogen bij hem in de leer, links en Waals. Weekzaamheidsgraad op 80 pct is belangrijk doel. Wat is die bij de zuiderburen? Ook daar kan men creatief duurzame initiatieven nemen.