Pierre Van Damme (60) en zijn vrouw Myrjam (ook 60) zijn perfect op elkaar ingespeeld. Thuis, met de nodige grapjes, maar ook professioneel: "Dankzij Myrjam en haar patiënten weet ik perfect wat de top drie van vragen is die mensen zich stellen."
Volledig scherm
PREMIUM
Pierre Van Damme (60) en zijn vrouw Myrjam (ook 60) zijn perfect op elkaar ingespeeld. Thuis, met de nodige grapjes, maar ook professioneel: "Dankzij Myrjam en haar patiënten weet ik perfect wat de top drie van vragen is die mensen zich stellen." © Joel Hoylaerts/Photo News

INTERVIEW. Pierre Van Damme en zijn vrouw Myrjam Cramm: “Samen verzorgden wij de eerste aidspatiënten. Toen was het ‘draag een condoom’, nu ‘draag een masker’”

Zij noemt hem 'de professor' - of 'professor Barabas' als ze in een vrolijke luim is. Hij fêteert haar als de liefde van zijn leven voor wie hij "best veel moeite heeft moeten doen, geef toe". Ze waren samen huisarts, tot hij per se epidemioloog wilde worden. Vandaag is Pierre Van Damme (Universiteit Antwerpen) hoofd van het nu al wereldvermaarde Vaccinopolis, dat straks hopelijk ook hét vaccin zal testen op zijn werkzaamheid. Myrjam Cramm is zijn geheime wapen.

10 reacties

 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  De vraag, hoe geraken we met al onze bedrijven in het buitenland?
 • Johan Vercarre

  1 jaar geleden
  Professor Barrabas ? Hij kan er nog niet aan tikken. En maatje van Kill Bill blijkbaar.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 jaar geleden
  Koen Geens zou indertijd een wereldwijde hit op internet geweest zijn. Gelukkig voor hem was er toen nog geen sprake van internet.
 • Johny Vermeiren

  1 jaar geleden
  Een bescheiden persoon, altijd goed geziend, hoor hem graag zijn uitleg geven. Mooi zo een kind adopteren, mijn dochter heeft dit ook gedaan ( uit Wuhan over 14 jaar)
 • Johan Vervaeck

  1 jaar geleden
  Mooi koppel en heel goede zorgzame mensen, van buiten en van binnen.
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)