Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Minister Maggie De Block: “De experten moeten hun plaats kennen”

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
BELGA Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Het regent kritiek nu de regering het advies van virologen om mondmaskers te verplichten bij het winkelen in de wind slaat. Maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bijt van zich af. "Er was geen echt onderbouwde wetenschappelijke uitleg om het te verplichten. En je moet er ook geen symbool van maken."

Je hebt 6% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

96 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bob Boomer

  @ Gertie D. Maskers bemoeilijken de ademhaling correct ! Daarom moet je juist je gedrag aanpassen. Hoofdpijn en sufheid zijn een teken dat je fout bezig bent.

 • Jo Van Echelpoel

  Eerst kennis en dan de politiek. En liefst afgescheiden van de macht der rijken. Die politiekers richten de wetenschap ten gronde voor een economie die enkelen te goede komt!!

 • Andy Staelens

  Het wordt tijd dat heel die ovld ook zijn plaats kent. Aan de kant.

 • Gertie Daerden

  Ben het niet vaak eens met Mevr. De Block, maar deze keer wel. Er is inderdaad geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het helpt tegen virussen, ze zijn van nanometer orde, veel kleiner dan bacteriën. Er moet ook onderzocht worden hoe het zit met onze co2 , en afvalstoffen die we uitademen, en met masker terug inademen. Vele mensen ervaren hoofdpijn en sufheid, bij het lang dragen, van een masker. We zijn gemaakt om zuurstofrijke lucht in te ademen.

 • Liliane Vervliet

  Mevrouw De Block,nu sla je de bal volledig mis,recht in het aangezicht van de wetenschappers die deze crisis hielpen bestrijden.