Minister van Volksgezondheid Maggie De Block.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block. © BELGA

INTERVIEW. Minister Maggie De Block: “De experten moeten hun plaats kennen”

Het regent kritiek nu de regering het advies van virologen om mondmaskers te verplichten bij het winkelen in de wind slaat. Maar minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) bijt van zich af. "Er was geen echt onderbouwde wetenschappelijke uitleg om het te verplichten. En je moet er ook geen symbool van maken."

95 reacties

 • Hubert Vanmechelen

  2 jaar geleden
  @ Gertie D. Maskers bemoeilijken de ademhaling correct ! Daarom moet je juist je gedrag aanpassen. Hoofdpijn en sufheid zijn een teken dat je fout bezig bent.
 • Jo Van Echelpoel

  2 jaar geleden
  Eerst kennis en dan de politiek. En liefst afgescheiden van de macht der rijken. Die politiekers richten de wetenschap ten gronde voor een economie die enkelen te goede komt!!
 • Andy Staelens

  2 jaar geleden
  Het wordt tijd dat heel die ovld ook zijn plaats kent. Aan de kant.
 • Gertie Daerden

  2 jaar geleden
  Ben het niet vaak eens met Mevr. De Block, maar deze keer wel. Er is inderdaad geen enkel wetenschappelijk bewijs dat het helpt tegen virussen, ze zijn van nanometer orde, veel kleiner dan bacteriën. Er moet ook onderzocht worden hoe het zit met onze co2 , en afvalstoffen die we uitademen, en met masker terug inademen. Vele mensen ervaren hoofdpijn en sufheid, bij het lang dragen, van een masker. We zijn gemaakt om zuurstofrijke lucht in te ademen.
 • Liliane Vervliet

  2 jaar geleden
  Mevrouw De Block,nu sla je de bal volledig mis,recht in het aangezicht van de wetenschappers die deze crisis hielpen bestrijden.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 1. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.