Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht.
Volledig scherm
PREMIUM
Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht. © VTM NIEUWS / Photo News

INTERVIEW. Marc Van Ranst en Steven van Gucht geven toe: “We hadden scholen nooit mogen sluiten”

"We hadden de scholen nooit mogen sluiten." Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. Hij had immers plannen met de schoolkinderen. "Ik rekende op hen voor de groepsimmuniteit: hoe meer kinderen nu besmet zouden worden, hoe minder zieken we bij een volgende passage van corona zouden hebben."

138 reacties

 • Marijke Depaepe

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat ze vandaag eindelijk terug wc en huishoudpapier hebben in dhelaze daar is in nu al een week geen veletje meer te vinden
 • Jo Nijs

  2 jaar geleden
  de realiteit is dat de Vlaamse regering de block eigenlijk ook voor de groepsimmuniteit gekozen hadden zonder! het ons te vertellen en onder zware politieke en economische druk TOTDAT de walen op tafel sloegen en de franse lockdown wilden nadoen. dank u walen of de scholen waren nog open geweest !
 • Filip Traen

  2 jaar geleden
  Kijk, beste Marc en beste Steven, jullie leveren samen met iedereen in de gezondheidszorg en in alle noodzakelijke diensten meer dan prachtig werk. Jullie hebben geen glazen bol en jullie hebben, ondanks jullie expertise ook zo iets nog niet meegemaakt dus of jullie de nu de juiste of de foute beslissing namen maakt eigenlijk niet uit, de enige weg is vooruit. Als er iemand daar kritiek op geeft, kan die dan even in jullie schoenen staan?
 • Michelle Goyens

  2 jaar geleden
  Laat de scholen open en je staat voor een halve klas les te geven, leerkrachten worden ziek en moeten vervangen worden, oudere leerkrachten of leerkrachten met een gezondheidsprobleem lopen gevaar. Ik ben zelf leerkracht en ben al een week in contact met mijn leerlingen, die braaf thuis zitten bij hun ouders. Ze krijgen taken, dus ze besteden hun tijd nuttig. Ook een test voor ons om te leren hoe afstandsleren werkt.
 • DOMINIQUE VAN RAEPENBUSCH

  2 jaar geleden
  Zo is het natuurlijk gemakkelijk. Als alles achter de rug is, en het blijkt dat er goed aan gedaan werd de scholen te sluiten, kan hij zeggen dat ze de juiste beslissing hebben genomen. Loopt het fout, dan kan hij zeggen; "Zie je wel, we hadden het nooit mogen doen". Neem een beslissing en blijf erbij.