Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Geens (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Koen Geens (CD&V) over leven en samenleven met corona: “Dit is een hartinfarct voor de volledige samenleving”

Als we dit virus overleven, leven we morgen dan in een nieuwe wereld? "Vergelijk het met een hartaanval", zegt Koen Geens (CD&V). "De ene gooit nadien zijn leven helemaal om. De andere vervalt weer in zijn oude gewoontes en heeft een tweede infarct nodig. Als het dan al niet te laat is." De vicepremier over leven en samenleven in tijden van corona en erna. "Zo'n mondmasker, dat is toch mijn ding niet."

29 reacties

 • Bruno Melotte

  2 jaar geleden
  Beste Mr Geens, nu hebt u tijd om ons juridisch apparaat kunt compleet omvormen. Want het is oud en trekt op niets. Kijk ook even naar Nederland, want daar zijn goede zaken in voorhechtenis. Fijne avond. En betaal magistraten meer , maar ook een comite J
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Welke oplossingen heeft hij dan al gevonden ? Hard werken volstaat niet, resultaten tellen !! Vraag maar aan je eigen baas !
 • Pierre Van Dijk

  2 jaar geleden
  Mr Battheu, een eerste minister verdient 10800 Euro netto. Daar zou jij het waarschijnlijk niet voor doen. Dus stop het gezever dat onze politici moeten inleveren. In de prive verdienen ze makkelijk het dubbele. Geens is een intelligent en zeer competent persoon. Wees gerust dat de traditionele partijen aan het winnen zijn. Respect voor hun werk!
 • Dirk Degryse

  2 jaar geleden
  De politiek in België is onze ondergang , trekt op niks en zelfs geen regering , denk na mensen , aub
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Marcel Mampaey, je hebt wel gelijk, Geens is niet iemand die sensatie of de media opzoekt maar in mijn ogen een harde werker met een visie , die naar oplossingen zoekt. Iemand met eergevoel en juist dat is gewoon zeldzaam geworden in onze politiek. Tegenwoordig moet je vooral populair zijn en wat je doet speelt geen rol zolang je maar op tv verschijnt in een mooi pak .
 1. "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"
  PREMIUM

  "Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf"

  De zoektocht naar de Amerikaanse actrice Naya Rivera (33) is ten einde. Gisteren werd een lichaam opgedoken in Lake Piru in Californië, waar ze verdween. "Gebaseerd op de vindplaats, de fysieke karaktertrekken, de kledij en het gebrek aan andere vermiste personen, zijn we ervan overtuigd dat het om Naya gaat", aldus de sheriff tijdens een persconferentie gisteravond. De actrice, bekend van haar rol als Santana Lopez in de populaire serie 'Glee', verdween vorige week woensdag na een boottochtje met haar 4-jarige zoon Josey. Over wat er precies gebeurde, kon de sheriff voorlopig alleen maar speculeren, al worden kwaad opzet en zelfdoding resoluut uitgesloten. Vermoedelijk raakte ze verstrikt in de sterke stromingen. "Het jongetje verklaarde dat hij was gaan zwemmen met z'n moeder. Ze duwde hem langs achteren het dek weer op. Toen hij daarna opkeek, zag hij haar in het water verdwijnen. Ze had nog net genoeg energie om haar zoon te redden, maar niet zichzelf." Het lichaam bevindt zich momenteel in Ventura, waar een autopsie uitsluitsel moet geven dat het om Rivera gaat. (SDE)
 2. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)