Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Geens (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Koen Geens (CD&V) over leven en samenleven met corona: “Dit is een hartinfarct voor de volledige samenleving”

Als we dit virus overleven, leven we morgen dan in een nieuwe wereld? "Vergelijk het met een hartaanval", zegt Koen Geens (CD&V). "De ene gooit nadien zijn leven helemaal om. De andere vervalt weer in zijn oude gewoontes en heeft een tweede infarct nodig. Als het dan al niet te laat is." De vicepremier over leven en samenleven in tijden van corona en erna. "Zo'n mondmasker, dat is toch mijn ding niet."

29 reacties

 • Bruno Melotte

  3 jaar geleden
  Beste Mr Geens, nu hebt u tijd om ons juridisch apparaat kunt compleet omvormen. Want het is oud en trekt op niets. Kijk ook even naar Nederland, want daar zijn goede zaken in voorhechtenis. Fijne avond. En betaal magistraten meer , maar ook een comite J
 • DIRK RASSCHAERT

  3 jaar geleden
  Welke oplossingen heeft hij dan al gevonden ? Hard werken volstaat niet, resultaten tellen !! Vraag maar aan je eigen baas !
 • Pierre Dijk

  3 jaar geleden
  Mr Battheu, een eerste minister verdient 10800 Euro netto. Daar zou jij het waarschijnlijk niet voor doen. Dus stop het gezever dat onze politici moeten inleveren. In de prive verdienen ze makkelijk het dubbele. Geens is een intelligent en zeer competent persoon. Wees gerust dat de traditionele partijen aan het winnen zijn. Respect voor hun werk!
 • Dirk Degryse

  3 jaar geleden
  De politiek in België is onze ondergang , trekt op niks en zelfs geen regering , denk na mensen , aub
 • Jan peeters

  3 jaar geleden
  Marcel Mampaey, je hebt wel gelijk, Geens is niet iemand die sensatie of de media opzoekt maar in mijn ogen een harde werker met een visie , die naar oplossingen zoekt. Iemand met eergevoel en juist dat is gewoon zeldzaam geworden in onze politiek. Tegenwoordig moet je vooral populair zijn en wat je doet speelt geen rol zolang je maar op tv verschijnt in een mooi pak .
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."