Koen Geens (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Geens (CD&V). © BELGA

INTERVIEW. Koen Geens (CD&V) over leven en samenleven met corona: “Dit is een hartinfarct voor de volledige samenleving”

Als we dit virus overleven, leven we morgen dan in een nieuwe wereld? "Vergelijk het met een hartaanval", zegt Koen Geens (CD&V). "De ene gooit nadien zijn leven helemaal om. De andere vervalt weer in zijn oude gewoontes en heeft een tweede infarct nodig. Als het dan al niet te laat is." De vicepremier over leven en samenleven in tijden van corona en erna. "Zo'n mondmasker, dat is toch mijn ding niet."

29 reacties

 • Bruno Melotte

  2 jaar geleden
  Beste Mr Geens, nu hebt u tijd om ons juridisch apparaat kunt compleet omvormen. Want het is oud en trekt op niets. Kijk ook even naar Nederland, want daar zijn goede zaken in voorhechtenis. Fijne avond. En betaal magistraten meer , maar ook een comite J
 • DIRK RASSCHAERT

  2 jaar geleden
  Welke oplossingen heeft hij dan al gevonden ? Hard werken volstaat niet, resultaten tellen !! Vraag maar aan je eigen baas !
 • Pierre Van Dijk

  2 jaar geleden
  Mr Battheu, een eerste minister verdient 10800 Euro netto. Daar zou jij het waarschijnlijk niet voor doen. Dus stop het gezever dat onze politici moeten inleveren. In de prive verdienen ze makkelijk het dubbele. Geens is een intelligent en zeer competent persoon. Wees gerust dat de traditionele partijen aan het winnen zijn. Respect voor hun werk!
 • Dirk Degryse

  2 jaar geleden
  De politiek in België is onze ondergang , trekt op niks en zelfs geen regering , denk na mensen , aub
 • Jan peeters

  2 jaar geleden
  Marcel Mampaey, je hebt wel gelijk, Geens is niet iemand die sensatie of de media opzoekt maar in mijn ogen een harde werker met een visie , die naar oplossingen zoekt. Iemand met eergevoel en juist dat is gewoon zeldzaam geworden in onze politiek. Tegenwoordig moet je vooral populair zijn en wat je doet speelt geen rol zolang je maar op tv verschijnt in een mooi pak .
 1. PREMIUM

  Supercame­ra bewijst nut: politie haalt bootje met elf opvarenden uit zee

  In De Panne heeft de politie Westkust vrijdagavond rond 21 uur een zodiac met elf opvarenden onderschept, onder wie enkele jonge kinderen. Volgens hun verklaringen wilden ze gewoon van De Panne naar Oostende varen. "Levensgevaarlijk. Ongetwijfeld was deze tocht fataal afgelopen zonder ingrijpen", zegt het parket van Veurne. Volgens het parket werd het bootje opgemerkt dankzij het gloednieuwe camerasysteem van de politie Westkust, dat zicht biedt over de volledige kustlijn van De Panne. De politie vermoedde dat er mensensmokkelaars aan het werk waren en rukte meteen uit. Het bootje werd al onderschept nog voor het goed en wel op zee zat. De opvarenden bleken mensen met een migratieachtergrond die al tien jaar in Oostende staan ingeschreven. Een kind aan boord was amper anderhalf jaar oud. Allen mochten beschikken na verhoor. Toch zal er nog verder onderzoek gebeuren naar de redenen voor de late excursie. (BBO)
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. PREMIUM

  Premier schiet 'dubbele ministers' van Jambon meteen af

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) lanceerde afgelopen weekend een opvallend voorstel voor de federale regeringsonderhandelingen. Hij wou in de volgende federale regering een reeks ministerportefeuilles verdelen tussen een Nederlands- en een Franstalige minister. De Vlaamse minister van Werk in de federale regering zou dan nauw samenwerken met zijn collega van Werk in de Waalse regering, aldus Jambon. Volgens Jambon moeten naast arbeidsmarkt onder meer ook de bevoegdheden gezondheidsbeleid "op één hand komen". "Je kan dat al voorbereiden door ze te splitsen binnen de federale regering. We moeten naar een ander model gaan." Net als de PS reageerde premier Sophie Wilmès (MR) meteen afwijzend op het voorstel. "Als minister op het federaal niveau moet je het hele land verdedigen. Het maakt niet uit van je welke zijde van de taalgrens je komt."