Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

INTERVIEW. Karine Moykens, de vrouw die de chaos in de woonzorgcentra aanpakte en nu het contacttracing op punt gaat zetten

Een tracingapp. Geen tracingapp, maar enkel contacttracers. Toch een tracingapp. Veel duidelijkheid zat er de voorbije weken en maanden weer niet in het beleid. Nadat ze eerst de crisissituatie in de woonzorgcentra mocht oplossen, mag topambtenaar Karine Moykens nu ook dat varkentje wassen. Ze volgt Emmanuel André op als voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing. Daarnaast blijft ze de taskforce voor de zorgvoorzieningen leiden.

5 reacties

 • Dominique Hermys

  7 maanden geleden
  Als je eens moest weten hoe smerig en vuil het in een rusthuis is, zou je er niet willen terecht komen. Ze wassen enkel de snoet en de poep en om de 2 weken nieuwe lakens en als er wat tijd is een bad. Heb er gewerkt. Sta niet stom dag daar Corona gekomen is.
 • Anthony Van Daele

  7 maanden geleden
  Wat heeft ze gedaan voor de rusthuizen ? Geen oplossing (gemakkelijk) voor de stervende . Nee ze heeft ze in eenzaamheid doen zitten tot hun laatste dag.
 • LEO SCHAUWERS

  7 maanden geleden
  Moykens dient om Beke uit de wind te zetten ! Wat heeft zij verwezenlijkt in de rusthuizen ? Het is mij totaal ontgaan!
 • Regina Van Akker

  7 maanden geleden
  De contacttracing is hier niks geworden zoals verwacht en die app is ook noppes. Wat met iemand die geen smartphone heeft? Voor zover ik weet is dat geen verplicht item...
 • Bernd Vaes

  7 maanden geleden
  Gaat ze de contactopsporing ook op punt zetten?
 1. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel