De das van informateur Coens was niet toevallig gekozen. Helblauw, met fel oranje: de politieke kleuren van de 'centrale as' waarrond de regering volgens de informateurs gebouwd moet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De das van informateur Coens was niet toevallig gekozen. Helblauw, met fel oranje: de politieke kleuren van de 'centrale as' waarrond de regering volgens de informateurs gebouwd moet worden. © BELGA

Informateurs Coens en Bouchez kiezen middenweg om regering te vormen: “De oplossing ligt in het centrum”

"Paars-geel en paars-groen zijn niet levensvatbaar." Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) slaan een andere weg in om een federale regering te vormen: ze vertrekken vanuit een centrale as tussen hun partijen én vanuit de cijfers. "Dat beperkt meteen de wildste dromen."

19 reacties

 • danny janssens

  1 jaar geleden
  Volgens Nieuwsblad komt er een Vivaldi regering : paarsgroen met de christendemocraten. Lijkt mij perfect logisch.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  De oplossing licht niet in het midden of in het centrum . De oplossing licht bij de kiezer . Geef de kiezer dan ook de kans om het op te lossen.
 • marc van lierde

  1 jaar geleden
  De oplossing ligt in het respecteren van het signaal van de kiezer ipv dit te negeren. Mooi voorbeeld ervan is o.a. het cordon dat nu in het gezicht ontploft van de traditionele partijen.
 • Paul Vandekerckhove

  1 jaar geleden
  Ik zou eens willen weten wie economisch en als staatsman/vrouw capabel is om om het land te leiden is zonder zich te laten doen door machtige lobby's . Hier denken de meesten aan sabotering van de natie zonder grondig na te denken over de gevolgen .
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Een klassieke tripartite aangevuld met groen haalt liefst 93 zetels. De enige reden waarom die voor de hand liggende optie er geen is zijn al die veto's bij verschillende partijen. Het zou natuurlijk op veel kritiek stuiten in VB en N-VA middens. Zeker als je als N-VA van het centrum van de macht naar de oppositie vliegt. Maar veel kiezers - ook verloren N-VA kiezers - vinden dat ze dat wel eens verdienen na alle arrogantie en asociaal beleid.
 1. "Liever doorstartregering dan nog jaar zonder regering”: VBO waarschuwt voor ‘economische storm’

  "Liever doorstart­re­ge­ring dan nog jaar zonder regering”: VBO waarschuwt voor ‘economi­sche storm’

  Er is een economische storm op komst. De bedrijven uit de privésector zijn het meest pessimistisch gestemd in vijf jaar, en dat dreigt gevolgen te hebben voor hun rendabiliteit en de werkgelegenheid. We kunnen daarom niet nog eens een jaar verloren laten gaan met strategische politieke spelletjes die de vorming van een nieuwe federale regering verhinderen. Dat was de boodschap van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"