Exclusief voor abonnees

Informateurs Coens en Bouchez kiezen middenweg om regering te vormen: “De oplossing ligt in het centrum”

De das van informateur Coens was niet toevallig gekozen. Helblauw, met fel oranje: de politieke kleuren van de 'centrale as' waarrond de regering volgens de informateurs gebouwd moet worden.
BELGA De das van informateur Coens was niet toevallig gekozen. Helblauw, met fel oranje: de politieke kleuren van de 'centrale as' waarrond de regering volgens de informateurs gebouwd moet worden.
"Paars-geel en paars-groen zijn niet levensvatbaar." Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) slaan een andere weg in om een federale regering te vormen: ze vertrekken vanuit een centrale as tussen hun partijen én vanuit de cijfers. "Dat beperkt meteen de wildste dromen."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Volgens Nieuwsblad komt er een Vivaldi regering : paarsgroen met de christendemocraten. Lijkt mij perfect logisch.

 • gina duribreux

  Coens gelieve niet nevens je schoenen lopen er moet Vlaamse meerderheid zijn 51% van de Vlamingen willen verkiezingen als dit niet komt zal jullie niet mogen vergeten wie de rekening zal betalen nu is dit Ovld maakt dat jullie hun plaats overnemen

 • Danny Govaerts

  De oplossing licht niet in het midden of in het centrum . De oplossing licht bij de kiezer . Geef de kiezer dan ook de kans om het op te lossen.

 • marc van lierde

  De oplossing ligt in het respecteren van het signaal van de kiezer ipv dit te negeren. Mooi voorbeeld ervan is o.a. het cordon dat nu in het gezicht ontploft van de traditionele partijen.

 • Paul Vandekerckhove

  Ik zou eens willen weten wie economisch en als staatsman/vrouw capabel is om om het land te leiden is zonder zich te laten doen door machtige lobby's . Hier denken de meesten aan sabotering van de natie zonder grondig na te denken over de gevolgen .