Exclusief voor abonnees

Indiase stewardess brengt vier jaar na aanslag in Zaventem hulde aan wie haar hielp: "Ik zou voor altijd in België willen wonen"

AP
"Ik heb zoveel moois gezien in België. Ik heb er zoveel lieve mensen ontmoet dat ik er permanent zou willen wonen." Dat vertelt Nidhi Chaphekar (45) in haar boek. Opmerkelijk, want de Indiase stewardess overleefde exact vier jaar geleden de aanslag in Zaventem. De iconische foto waarop ze te zien is in haar gele uniformjasje ging de wereld rond.

Eigenlijk heeft Nidhi alle redenen om ons land te haten. Dat geeft ze ook zelf toe. Op 22 maart 2016 stond ze in de luchthaven van Zaventem op haar vlucht naar New York te wachten toen ze een eerste knal hoorde. "Even later hoorde ik opnieuw een luide knal en ik zag een vuurbol: er was een tweede bom ontploft. De impact was zo groot dat ik naar het uiteinde van de muur werd geslingerd, ik vloog door de lucht als een voetbal." Uiteindelijk zou ze een maand in coma liggen en waren er talloze operaties nodig om haar er weer bovenop te helpen. "Heel wat mensen vragen me waarom ik het land waar me dit overkomen is niet haat", vertelt Nidhi ons vanuit haar thuisland India. "Maar ik heb vooral al het goede onthouden dat België me gegeven heeft. Zoveel mensen hebben me geholpen: dokters, verplegers, toevallige passanten... Ze maakten geen onderscheid op basis van religie, nationaliteit of kleur. Ze begonnen gewoon te helpen, en dat terwijl het ook voor hen een situatie was die ze nog nooit hadden meegemaakt."

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Raf Van den Brande

  Mooi gebaar van deze dame met een prachtige ingesteldheid .

 • gilbert Gijdé

  veel geluk

 • Jeff Schelfhout

  Schelfhout jeff Deze intellectuele jonge warmhartige vrouw is hier meer dan welkom, was iedereen maar zo dankbaar.

 • MARC POELMAN

  Je bent een goed mens Nidhi. Moge het je goed gaan.

 • Natascha Cattoor

  Bedankt,om deze woorden uit te spreken over het kleine Belgen land.Respect dat je nog steeds dankbaar bent voor de mensen die geholpen hebben.