Hans Wauters, hier met zijn vrouw Brigitta, baat al twintig jaar Café Stadion uit in Aalst. "Maar wanneer mijn huurcontract binnenkort afloopt, verleng ik het wellicht niet meer."
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Wauters, hier met zijn vrouw Brigitta, baat al twintig jaar Café Stadion uit in Aalst. "Maar wanneer mijn huurcontract binnenkort afloopt, verleng ik het wellicht niet meer." © Simon Mouton Photo News

In tien jaar tijd 3.113 cafés minder: “Binnenkort bier zonder café, in plaats van café zonder bier”

Het aantal dorpscafés in ons land blijft dalen, aan een tempo van bijna één kroeg per dag. Er zijn er nu al 3.113 minder dan tien jaar geleden. "Binnenkort krijgen we bier zonder café, in plaats van café zonder bier."

30 reacties

 • Florent Marien

  3 jaar geleden
  Niet moeilijk betaalde gisteren in Antwerpen 4,5 euro voor een Duvel die dan gewoon voor uw neus gezet wordt zonder hem uit te schenken!! Veertig jaar geleden betaalde ik in mijn woonplaats 40 BF ( = 1 euro ) voor een Duvel. Moet eens nagaan of uw loon en/of pensioen met evenveel percent is gestegen.
 • Serge Aernoudt

  3 jaar geleden
  Ja, als je al eens €10 per liter water moet betalen in een café? Ik drink ze al geruime tijd thuis hoor.
 • Regis Desmet

  3 jaar geleden
  Een mooie evolutie, einde bruine cafés, minder kinderen die alleen thuis moeten zitten wachten zonder eten tot hun - of 1 van de ouders thuiskomen als t kindergeld is opgesoupeerd
 • Joseph Vande Reyd

  3 jaar geleden
  In 1978 een pint 2ofr,nu voor diezelfde pint 2,20€?mijn nettoloon in 1978 was 30000 fr. en nu 1600€ wat overeenkomt met 64000 fr. wat dus betekent dat mijn loon verdubbeld is tegenover 1978,de prijs van het pintje daarentegen 450%duurder en nog beweert politiek België dat onze koopkracht is toegenomen
 • Straight on No way back

  3 jaar geleden
  @peter tijgat: wat heeft dit te maken met de N-VA? het rookverbod was uitgevonden door rood en groen, de witte kassa ook van rood en groen! En laat nu juist deze 2 partijen de GROOTSTE haters zíjn van zelfstandigen en de GROOTSTE aanstokers van JALOEZIE! Dus peter leg mij dat nu even uit met uw kortzichtigheid!
 1. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)