Exclusief voor abonnees

In tien jaar tijd 3.113 cafés minder: “Binnenkort bier zonder café, in plaats van café zonder bier”

Hans Wauters, hier met zijn vrouw Brigitta, baat al twintig jaar Café Stadion uit in Aalst. "Maar wanneer mijn huurcontract binnenkort afloopt, verleng ik het wellicht niet meer."
Simon Mouton Photo News Hans Wauters, hier met zijn vrouw Brigitta, baat al twintig jaar Café Stadion uit in Aalst. "Maar wanneer mijn huurcontract binnenkort afloopt, verleng ik het wellicht niet meer."
Het aantal dorpscafés in ons land blijft dalen, aan een tempo van bijna één kroeg per dag. Er zijn er nu al 3.113 minder dan tien jaar geleden. "Binnenkort krijgen we bier zonder café, in plaats van café zonder bier."

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Florent Marien

  Niet moeilijk betaalde gisteren in Antwerpen 4,5 euro voor een Duvel die dan gewoon voor uw neus gezet wordt zonder hem uit te schenken!! Veertig jaar geleden betaalde ik in mijn woonplaats 40 BF ( = 1 euro ) voor een Duvel. Moet eens nagaan of uw loon en/of pensioen met evenveel percent is gestegen.

 • Serge Aernoudt

  Ja, als je al eens €10 per liter water moet betalen in een café? Ik drink ze al geruime tijd thuis hoor.

 • Regis Desmet

  Een mooie evolutie, einde bruine cafés, minder kinderen die alleen thuis moeten zitten wachten zonder eten tot hun - of 1 van de ouders thuiskomen als t kindergeld is opgesoupeerd

 • Joseph Vande Reyd

  In 1978 een pint 2ofr,nu voor diezelfde pint 2,20€?mijn nettoloon in 1978 was 30000 fr. en nu 1600€ wat overeenkomt met 64000 fr. wat dus betekent dat mijn loon verdubbeld is tegenover 1978,de prijs van het pintje daarentegen 450%duurder en nog beweert politiek België dat onze koopkracht is toegenomen

 • Natacha Verpoort

  @peter tijgat: wat heeft dit te maken met de N-VA? het rookverbod was uitgevonden door rood en groen, de witte kassa ook van rood en groen! En laat nu juist deze 2 partijen de GROOTSTE haters zíjn van zelfstandigen en de GROOTSTE aanstokers van JALOEZIE! Dus peter leg mij dat nu even uit met uw kortzichtigheid!