De cover van ‘Le Soir’ gisteren. Binnenin halen de vakbonden zwaar uit naar De Block: "Ze is de slechtste minister van Volksgezondheid ooit."
Volledig scherm
PREMIUM
De cover van ‘Le Soir’ gisteren. Binnenin halen de vakbonden zwaar uit naar De Block: "Ze is de slechtste minister van Volksgezondheid ooit." © RV

“In nieuwe regering wellicht geen plaats voor Maggie De Block”: minister onder vuur in Wallonië

In Franstalig België klinkt de kritiek op Maggie De Block en de aanpak van de coronacrisis steeds luider. Doet de aanslepende mondmaskersaga en tegenstrijdige communicatie haar straks de das om? "Door de coronacrisis zal ze op post blijven, maar in een nieuwe regering is de kans groot dat ze haar plaats moet afstaan."

242 reacties

 • Kurt Nowe

  2 jaar geleden
  Maggie en Marc jullie zijn 2 prachtige mensen. Echt! Super ! Big kiss!
 • Patrick Claessen

  2 jaar geleden
  Dus als walen de woorden uit de mond van de Vlamingen halen wordt dit ook weeral een federaal probleem. Niet enkel de Coronacrisis vraagt om samenwerking. Separatisme = verdeeldheid is voor de machthebbers, verdeel en heers. Voor het gewone volk is eenheid en saamhorigheid de enige verdediging. En het kost véééél minder.
 • van bogaert jeroen

  2 jaar geleden
  In Vlaanderen zegt men dit al lang. Nu reageren de walen en plots is haar carrière gedaan. Duidelijk wie de macht heeft
 • Greta Jacobs

  2 jaar geleden
  Nieuwe federale regering? Welke nieuwe federale regering?
 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  Johnny Deketel, zeer juist. Dus Wallonië bepaalt nu ook al wie van de Vlaamse ministers wel of niet in de volgende regering mogen? Als er nog ooit een volgende regering komt tenminste. Ik ben wel blij dat ze een VLD’r uitsluiten, dat zal ze leren de Vlamingen te verkopen aan Wallonië!
 1. Iraanse doelman arriveert in Antwerpen
  PREMIUM

  Iraanse doelman arriveert in Antwerpen

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar gisteren zette Alireza Beiranvand, doelman van de Iraanse nationale ploeg, dan toch eindelijk voet op Belgische grond. De 27-jarige Iraniër is al even in beeld bij Antwerp, maar mede door de coronacrisis zat de keeper vast in z'n thuisland. Gisterochtend is hij alsnog kunnen vertrekken richting ons land. Wanneer hij z'n fysieke en medische testen kan afleggen, is voorlopig onduidelijk. Het zou kunnen dat hij om gezondheidsredenen een aantal dagen in quarantaine wordt gehouden. Als alles vlot verloopt moet Beiranvand dit seizoen de strijd aangaan met Jean Butez om een plaats tussen de Antwerpse palen. (MVS)