De cover van ‘Le Soir’ gisteren. Binnenin halen de vakbonden zwaar uit naar De Block: "Ze is de slechtste minister van Volksgezondheid ooit."
Volledig scherm
PREMIUM
De cover van ‘Le Soir’ gisteren. Binnenin halen de vakbonden zwaar uit naar De Block: "Ze is de slechtste minister van Volksgezondheid ooit." © RV

“In nieuwe regering wellicht geen plaats voor Maggie De Block”: minister onder vuur in Wallonië

In Franstalig België klinkt de kritiek op Maggie De Block en de aanpak van de coronacrisis steeds luider. Doet de aanslepende mondmaskersaga en tegenstrijdige communicatie haar straks de das om? "Door de coronacrisis zal ze op post blijven, maar in een nieuwe regering is de kans groot dat ze haar plaats moet afstaan."

242 reacties

 • Kurt Nowe

  2 jaar geleden
  Maggie en Marc jullie zijn 2 prachtige mensen. Echt! Super ! Big kiss!
 • Patrick Claessen

  2 jaar geleden
  Dus als walen de woorden uit de mond van de Vlamingen halen wordt dit ook weeral een federaal probleem. Niet enkel de Coronacrisis vraagt om samenwerking. Separatisme = verdeeldheid is voor de machthebbers, verdeel en heers. Voor het gewone volk is eenheid en saamhorigheid de enige verdediging. En het kost véééél minder.
 • van bogaert jeroen

  2 jaar geleden
  In Vlaanderen zegt men dit al lang. Nu reageren de walen en plots is haar carrière gedaan. Duidelijk wie de macht heeft
 • Greta Jacobs

  2 jaar geleden
  Nieuwe federale regering? Welke nieuwe federale regering?
 • Ferdinand Nuyts

  2 jaar geleden
  Johnny Deketel, zeer juist. Dus Wallonië bepaalt nu ook al wie van de Vlaamse ministers wel of niet in de volgende regering mogen? Als er nog ooit een volgende regering komt tenminste. Ik ben wel blij dat ze een VLD’r uitsluiten, dat zal ze leren de Vlamingen te verkopen aan Wallonië!
 1. PREMIUM

  Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

  Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.