Exclusief voor abonnees

In dit rusthuis krijgen bejaarden inspraak en personeel punten: “Geen spruitjes, liefst bubbelbad? Komt voor mekaar”

Geen voorgesmeerde boterhammetjes in dit rustoord. De bewoners, die vrij kunnen ontbijten tussen 7 en half 11, mogen kiezen uit zoet beleg, kaas of charcuterie.
Joel Hoylaerts / Photonews Geen voorgesmeerde boterhammetjes in dit rustoord. De bewoners, die vrij kunnen ontbijten tussen 7 en half 11, mogen kiezen uit zoet beleg, kaas of charcuterie.
Vorige week bleek dat veel Vlaamse rusthuizen bejaarden in hun bed of zetel fixeren. Niet in het Limburgse Pelt, waar de bewoners van het wzc Sint-Jozef zoveel mogelijk vrijheid krijgen. Ontbijten of je klaarmaken voor de nacht gebeurt niet op bevel, maar als je er zin in hebt. Tachtigers en negentigers mogen zelfs punten geven aan het personeel.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathias Dumarey

  Dus het personeel zijn de slaven van de bejaarden? Hopelijk krijgt het personeel dan ook meer betaald dan in de gewone rusthuizen en krijgen ze ook meer tijd om hun taken uit te voeren dan in de gewone rusthuizen...

 • Noël Dierickx

  Zouden jullie niet beter meteen vermelden HOEVEEL de "dagprijs" in deze home bedraagt? Veel mensen zouden misschien al meteen afhaken als ze dit weten. En, mijn schoonmoeder wilde ook naar een rusthuis "de luxe" met een heel klein pensioentje, gevolg: wij moesten elke maand een half maandloon bijleggen en NOOIT was het goed genoeg. Ze heeft heel haar leven letterlijk boven haar stand geleefd.

 • Ibn Marouf

  In zo'n rusthuis zou ik voor geen geld willen werken! Ik heb een hekel aan rusthuizen, maar ik ken ook het gedrag van oudere mensen: ze hebben uuuuuuuren moeten wachten, ze hebben van gans de dag niemand gezien (maar vertellen dan wel van "die is gekomen, en die, en die, en die heeft gebeld …"), het eten is heel lekker maar smaakt naar niets, "het zit hier vol oude mensen", enz … En als die dan nog eens mogen oordelen, dan is het hek helemaal van de dam.

 • Jos Vangeel

  Zo wil ik wel oud worden

 • Serge Aernoudt

  Dus, in al de andere rusthuizen zit het verkeerd. Dat is ook de reden waarom ik liever thuis crepeer dan sterf in een rusthuis.