In de wieg gelegd voor criminaliteit: twee van de drie zonen van weduwe boer Charel geboren in gevangenis

Stijn en Pieter tijdens een vrolijk moment.
rv Stijn en Pieter tijdens een vrolijk moment.
Vera Schouppe (55), de weduwe van boer Charel die net als haar drie zonen voor drugshandel in de cel zit, en hun biologische vader Rony D.L. blijken niet aan hun proefstuk toe. “Als twintigers liepen Vera en Rony al tegen de lamp met het smokkelen van hasj naar Groot-Brittannië waardoor twee zonen in de gevangenis van Brugge geboren werden”, vertellen oud-speurders. “De criminaliteit werd hen met de paplepel ingegeven en ook gedoogd door Vera’s ouders die net als de rest van de familie een aparte levensstijl hadden.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie van sijpe

  als ge iemand niet persoonlijk goed kent oordeel dan niet . als boer Charel zijn erfenis aan Vera overmaakt is hij daar akkoord mee en zijn wil. niemand heeft daar zaken mee.ze heeft hem wel tot de laatste dag verzorgd en hij was altijd zeer proper gekleed

 • Natascha Sleeuwaert

  Marginale boel... Moeder die mee drugs verhandeld met haar zonen. Lijkt wel of ze ze er speciaal voor gekweekt heeft.

 • Ronny Vansteelandt

  Dat je in de bak geboren word is jouw schuld niet. Dat je er in geraakt wel. Elke volwassen persoon weet dat je geen drugs mag dealen of produceren. Laat dat van die slechte jeugd er maar van tussenuit.

 • Johan Vercarre

  Dat noemen ze nu eens voor galg en rad opgroeien. Hoe gestoord kun je als familie zijn.

 • Ronny Deckers

  Zo een eenvoudige mens als boer Charel had toch nogal een geluk dat zo een jonge vrouw "stapelverliefd" op hem werd hé. Hij heeft nadien nog 3 jaar geleefd. Misschien in de geest van wat er nog gebeurd is de omstandigheden van zijn dood eens herbekijken ? De kans is reëel dat hij werkelijk lymfekanker had, maar met geld kunnen criminelen veel bereiken.