Exclusief voor abonnees

In Bredene opent asielcentrum en burgemeester wil elke inwoner overtuigen: "Als iedereen zwijgt uit schrik, winnen de extremisten”

Burgemeester Steve Vandenberghe verwacht dat er dinsdag, bij de opening, protest zal zijn. En dus kregen drieduizend buurtbewoners gisteren al een brief in de bus, met uitleg over het hoe en waarom van de opvang.
Simon Mouton Photo News Burgemeester Steve Vandenberghe verwacht dat er dinsdag, bij de opening, protest zal zijn. En dus kregen drieduizend buurtbewoners gisteren al een brief in de bus, met uitleg over het hoe en waarom van de opvang.
"De onverdraagzaamheid is in vier jaar serieus verslechterd." Steve Vandenberghe, de burgemeester van Bredene, zucht terwijl hij het zegt. Dinsdag opent in zijn gemeente tijdelijk een asielcentrum, waar tot 300 vluchtelingen opgevangen zullen worden. Maar met de brandstichting in Bilzen in het achterhoofd, wil hij het beter aanpakken. "Als iedereen zwijgt uit schrik, winnen de extremisten."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  In Bilzen was een groot draagvlak een optocht van 40 mensen die voor de komst van het asielcentrum waren.Doe in Bredene ook een oproep en er gaat geen kat naartoe komen buiten een paar groene en linkse correcte.

 • Dries Peeters

  Zorg dat je auto in een garage staat en dat de woning goed beveiligt is en het zal ok zijn.

 • Danny Gijs

  Dit is correct. De mensen geloven in een links bestuur. Zo komt er een beleid dat iedereen kan opvangen en hopelijk binnen hun portefeuille. Indien te kort moet de belastingdruk van de Bredenaren omhoog. Daar hebben ze tenslotte voor gekozen en hopelijk gaan alle asielcentrums naar linkse besturen dat zou intellectueel correct zijn. Nu ook nog een centrum in het dorp van Maggie DeBlock en ze doet waarvoor ze staat. Ik ben benieuwd.

 • kris verstraelen

  fantastisch. mijn groormoeder is daar 113j geleden geboren en ze zou fier zijn. mensen toch...dat zijn ook naar gewoon mensen hoor.....

 • Kai Rombouts

  Je zal maar een blonde knappe dochter hebben van 16 jaar...je slaapt niet meer s nachts als ze uitgaat. Maar de burgemeester staat garant. Bij een moord van uw kind krijgt hijzelf levenslang....of staat dat niet in zijn brief mbt wie de eindverantwoordelijkheid krijgt dan?