Burgemeester Steve Vandenberghe verwacht dat er dinsdag, bij de opening, protest zal zijn. En dus kregen drieduizend buurtbewoners gisteren al een brief in de bus, met uitleg over het hoe en waarom van de opvang.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Steve Vandenberghe verwacht dat er dinsdag, bij de opening, protest zal zijn. En dus kregen drieduizend buurtbewoners gisteren al een brief in de bus, met uitleg over het hoe en waarom van de opvang. © Simon Mouton Photo News

In Bredene opent asielcentrum en burgemeester wil elke inwoner overtuigen: "Als iedereen zwijgt uit schrik, winnen de extremisten”

"De onverdraagzaamheid is in vier jaar serieus verslechterd." Steve Vandenberghe, de burgemeester van Bredene, zucht terwijl hij het zegt. Dinsdag opent in zijn gemeente tijdelijk een asielcentrum, waar tot 300 vluchtelingen opgevangen zullen worden. Maar met de brandstichting in Bilzen in het achterhoofd, wil hij het beter aanpakken. "Als iedereen zwijgt uit schrik, winnen de extremisten."

 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."
 1. Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis
  Play

  Man van 300 kilogram met container en kraan bevrijd uit zijn huis

 2. Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Ook Julie Van den Steen heeft het soms moeilijk, dit nummer helpt haar er steeds door