Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Illegalen helpen of sociale zekerheid? "Zelfde trucje als altijd: N-VA tegen de rest"

Door links voor de keuze te stellen tussen het helpen van illegalen en het redden van de sociale zekerheid doet Bart De Wever wat hij het liefst doet: het migratiedebat herleiden tot N-VA versus de rest. Maar pleit links voor open grenzen? En wat is de impact van migratie op onze sociale bijstand?

 1. "De Wevers vraag hoeveel mensen we kunnen verwelkomen, is legitiem"

  "De Wevers vraag hoeveel mensen we kunnen verwelko­men, is legitiem"

  Hoogleraar in sociaaleconomische wetenschappen Ive Marx (UAntwerpen) vindt het nuttig om een debat te voeren over de vraag of een ruimhartig migratiebeleid wenselijk is. Dat zegt hij in een reactie op het opiniestuk van N-VA-voorzitter Bart De Wever, waarin die laatste stelt dat links moet kiezen tussen open grenzen of de welvaartsstaat. "De vraag hoeveel mensen we kunnen verwelkomen is legitiem, aangezien we niet echt goed zijn in het bieden van adequate sociale bescherming."
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.