Lise met een foto van haar mama. Ze overleed in juni vorig jaar, na een zes jaar durende strijd tegen borstkanker.
Volledig scherm
PREMIUM
Lise met een foto van haar mama. Ze overleed in juni vorig jaar, na een zes jaar durende strijd tegen borstkanker. © Florian Van Eenoo photonews

"Ik zakte naar het bso zodat ik mama kon helpen"

In plaats van uit te gaan, waken ze bij hun zieke mama. Of in plaats van te chatten met hun lief doen ze de afwas omdat papa een beperking heeft. 1 op de 6 Vlaamse jongeren is 'mantelzorger', becijferde CM. Zoals Lise (19), die zes jaar lang zorgde voor haar mama die tegen kanker streed.

12 reacties

 • Lise Serruys

  4 jaar geleden
  Bedankt voor de positieve reacties! Graag wil ik wel nog zeggen aan mensen die ongeloof hebben in dit cijfer van mantelzorgers dat dit op elk aspect van zorg dragen voor... kan. Al is het maar de boodschappen doen.
 • Marc Geerts

  4 jaar geleden
  Het was beter dat mantelzorg eens goed onderzocht zou worden. Voorbeeld: man heeft hernia (nooit operatie gehad) zijn madam blijft thuis om hem te verzorgen??? Komen 2 x per jaar met de auto naar Alicante voor 3 maanden...8000 km dus...straffe hernia, rijdt ook met de moto met de mantelzorgster achterop. Wie kent wie en wij maar betalen.
 • wim CLAES

  4 jaar geleden
  we mogen als vlaming weer eens in de grond zakken van schaamte.daarom, lees de programma's vd verkiezingen, weeg af en stem met nadenken, ipv voor de zoveelste leugenaar en windmolen, alleen zo kunnen we deze toestand verbeteren.en nog andere zaken...
 • Peter Van Wesemael

  4 jaar geleden
  goedemorgen, kan iemand mij dit cijfer uitleggen.1 op 6 wil zeggen dat 1 op 16,6 van de ouders zorg nodig heeft en? Dit cijfer klopt echt niet.
 • Claudia Rosseel

  4 jaar geleden
  Ik heb onnoemelijk veel respect voor jongeren die deze verantwoordelijkheid opnemen en ik hoop dat men in het onderwijs oog heeft voor leerlingen die naast studeren ook zorg moeten dragen voor. Eigenlijk verdienen dergelijke leerlingen een topsportstatuut.
 1. "Wellicht meer volk op evenementen"
  PREMIUM

  "Wellicht meer volk op evenemen­ten"

  Er komt wellicht een versoepeling voor de evenementen, uiterlijk tegen september. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gisteren in VTM Nieuws. Hij bevestigde daar dat de Nationale Veiligheidsraad woensdag een versoepeling voor de evenementensector zal bespreken. "Dat is de voornaamste reden waarom een nieuwe Veiligheidsraad is bijeengeroepen", aldus Jambon, die de sector tegen 15 juli meer duidelijkheid beloofde. "Alle soorten evenementen, zowel culturele als sportieve, zullen besproken worden."