Hugo Camps en Urbanus.
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Camps en Urbanus.

"Ik was in alle opzichten maagd. Als een vrouw in die tijd haar beha op mijn kop had gelegd, had ik mezelf nog afgevraagd wat haar bedoeling was”

De zomer van 1969 was een legendarische mix van spektakel, hoop, plezier, verdriet en horror. Vijftig jaar geleden wandelde de eerste man op de maan, namen The Beatles hun laatste plaat op, won Eddy Merckx zijn eerste Tour en vermoordde Charles Manson de hippiedroom die twee jaar eerder tijdens 'the summer of love' begonnen was. In vijf etappes reizen we terug door die tijd, van de hel van Vietnam via Woodstock naar de basiliek van Koekelberg. Uw gidsen zijn 'easy riders' Hugo Camps en Urbanus, toen 26 en 20 jaar oud.

5 reacties

 • Lydia Appelmans

  2 jaar geleden
  Ik was 16 jaar in 1969, geweldige tijd!
 • Verstappen Martine

  2 jaar geleden
  Gouden kindertijd voor mij, ik was toen 9 en de wereld was zo mooi ( dacht ik toch).
 • Milan Pavic

  2 jaar geleden
  Prachtig artikel, met twee iconen die echt iets te vertellen hebben. Ik was zelf 18 in 1969, en heb dat topjaar uiteraard vanuit een ander perspectief beleefd. Interessant voor mij om de herinneringen van twee oudere kerels hieraan te toetsen. Proficiat, redactie.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  2 jaar geleden
  idd en toen was het voorbij... er kwam een generatie die alles kapot heeft gemaakt en nog steeds een vinger in de "verbrande" pap wil hebben... ze kunnen het gewoon niet laten...
 • Patrick morel

  2 jaar geleden
  Wat een mooie tijd, GASboetes, fietssloten, fietsstraten, betalend parkeren snelheidsbeperkingen en veel andere zaken bestonden nog niet. Je t'aime moi non plus vloog in de ban van de kerk en iedereen liep naar de platenwinkel om te kopen en in de juke box zat er dat jaar betere muziek dan wat we de laatste 20 jaar moesten aanhoren. Dat jaar wil ik overdoen, een keer of 10 als het kan.
 1. Leger start intern onderzoek naar wantoestanden in Marche-les-Dames
  PREMIUM

  Leger start intern onderzoek naar wantoestan­den in Mar­che-les-Da­mes

  "We tolereren geen wantoestanden", zegt de nieuwe legerbaas Michel Hofman over de incidenten in het trainingscentrum voor paracommando's in Marche-les-Dames die 'De Morgen' vorige week onthulde. "Niet gisteren, niet vandaag en zeker niet morgen." In samenspraak met minister van Defensie Philippe Goffin (MR) startte hij eenintern onderzoek op. "We gaan ons niet verstoppen achter de juridische procedures die lopen. Het intern onderzoek moet de feiten blootleggen en aantonen welke lessen we kunnen trekken", zei Hofman tijdens zijn eerste optreden in het parlement. Sinds vrijdag leidt hij het leger. 'De Morgen' onthulde op basis van getuigenissen en documenten hoe rekruten in Marche-les-Dames al jarenlang regelmatig mishandeld worden door hun eigen onderrichters. Het gaat van ongeoorloofde opdrachten tot brutaal geweld. In 2016 werden bijvoorbeeld drie rekruten in elkaar geslagen door hun instructeurs tijdens een oefening. Oppositiepartij sp.a dringt aan op een extern onderzoek. (DM)