Exclusief voor abonnees

Iedereen naar de cel: kan dat wel?

PARLEMENT STEMT HISTORISCHE WETSWIJZIGING, NU UITVOERING NOG

BELGA
Criminelen die de veroordelingen opstapelen en nooit een dag in de cel doorbrengen: het is dé frustratie van politie, rechters en slachtoffers. Met een historische wetswijziging wil het parlement dat nu een halt toeroepen: ook straffen tot 3 jaar zullen voortaan altijd in de gevangenis starten en alleen een rechter kan nog een enkelband toekennen. Maar kán dit wel, met gevangenissen die nu al uit hun voegen barsten?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Van Leive

  Begin reeds met de veroordeelde criminelen die hier niet thuis horen naar hun land terug te sturen zonder mogelijkheid om "in beroep" gaan . Dan zijn de gevangenissen voor 30% leeg . Onze strateeg Michel heeft toch het Marakeshpact getekend ,waarmee het nu een fluitje van een cent is om ongewenste bezoekers, en dat zijn criminelen toch , terug naar hun land te sturen ,simpel toch? Of zijn die regels enkel voor ons gemaakt en niet voor hun?

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik hoop dat er meer dan 750.000.000 extra naar justitie gaat maar ik hoop ook dat het paterke zijn tweede termijn zal doorbrengen in een of ander leegstaand begijnhof. Justitie verdient een krachtdadig persoon die niet rond de pot draait en zit te lullen.

 • DAVID VAN LAER

  Zonder het schenden van bepaalde conventies waar we nu al met de regelmaat van de klok worden voor veroordeeld door de hoogste internationale gerechtshoven, en ons blauw betalen aan dwangsommen opgelegd door die instanties. Gaan we toch enkele gevangenissen moeten bijbouwen ongeveer voor een bevolking van enkele duizenden.

 • Yves Van Rossem

  Waarom zou dit niet kunnen ? Voordat men in de gevangenis beland heeft men toch wel al één en ander uitgespookt dus vanzelf komt het niet ... dus waarom zou men rekening moeten houden met de overbevolking van de gevangenissen ? Als men zich min of meer houd aan de regeltjes van de wet dan komt men daar niet en heeft men bijgevolg geen probleem. @Luc Huyghe: inderdaad, sommige mensen horen niet in de gevangenis thuis maar hebben in eerste instantie gespecialiseerde hulp nodig.

 • Frank Joos

  Ja dat kan. Steek er 4 in 1 cel. Ze hebben dan nog meer dan genoeg plaats. In plaats van hun hotel .