Exclusief voor abonnees

Iedereen mag weten wat medicijn écht kost: België akkoord met pact dat einde maakt aan geheime deals

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Al jaren sluit onze overheid deals met farmabedrijven rond nieuwe, dure geneesmiddelen. België onderhandelt een korting en geeft het farmabedrijf in ruil snelle toegang tot onze markt. Hoe de deal in elkaar steekt, mag niemand weten. Die geheimzinnigheid moet stoppen, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie in een resolutie die België mee goedkeurde.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ROBERT GERTS

  Onderzoek dit, en ook andere dingen, en men komt steeds bij politiekers terecht die een aardige duit verdienen! Neem bv. het grootste hospitaal van België. Als je daar bent, en hebt bv. Barstende hoofdpijn. Dan neem ik mijn Nurofen en ben er vanaf. Maar oooohweee, wat deed ik nu! Ik moet het “gesponsorde” Dafalgan nemen! En dat is in elk hospitaal zo. Wie de dikste envelop onder tafel geeft, heeft de beste pijnstiller!

 • Lia Schuijt

  Volgens de wet openbaarheid van bestuur had dit allang gekund. Maar waar moet je zijn om die beerput open te trekken

 • Jan Roesems

  Jarenlang werden de patiënten bedrogen , door wie? Door de opeenvolgende Ministers die in de zak zaten van de pharma sector. Laat eens uitzoeken hoeveel miljoen er de laatste 10 jaar daardoor gestolen werden uit het budget van de zorg.

 • René Lippeveld

  Zolang onderzoekers betaald worden naar behoren, heb ik daar weinig problemen mee. Wanneer bedrijven winst willen maken op de kap van zieke mensen - die het niet kunnen betalen ! -, ligt dat al heel anders. Gezond zijn heeft geen prijs en bonussen zijn al helemaal niet aan de orde.

 • ANN LIMBOS

  Veel beloven en weinig geven, doet de zot in vrede leven !