Exclusief voor abonnees

Iedereen mag weten wat medicijn écht kost: België akkoord met pact dat einde maakt aan geheime deals

Foto ter illustratie.
thinkstock Foto ter illustratie.
Al jaren sluit onze overheid deals met farmabedrijven rond nieuwe, dure geneesmiddelen. België onderhandelt een korting en geeft het farmabedrijf in ruil snelle toegang tot onze markt. Hoe de deal in elkaar steekt, mag niemand weten. Die geheimzinnigheid moet stoppen, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie in een resolutie die België mee goedkeurde.

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Landsman

  De Block voor de rechter halen! Alles boven tafel en openbaar.

 • jo vandenberghe

  Het zijn altijd dezelfden die moeten betalen,ook zijn het altijd dezelfden die graaien.

 • ROBERT GERTS

  Onderzoek dit, en ook andere dingen, en men komt steeds bij politiekers terecht die een aardige duit verdienen! Neem bv. het grootste hospitaal van België. Als je daar bent, en hebt bv. Barstende hoofdpijn. Dan neem ik mijn Nurofen en ben er vanaf. Maar oooohweee, wat deed ik nu! Ik moet het “gesponsorde” Dafalgan nemen! En dat is in elk hospitaal zo. Wie de dikste envelop onder tafel geeft, heeft de beste pijnstiller!

 • Lia Schuijt

  Volgens de wet openbaarheid van bestuur had dit allang gekund. Maar waar moet je zijn om die beerput open te trekken

 • Jan Roesems

  Jarenlang werden de patiënten bedrogen , door wie? Door de opeenvolgende Ministers die in de zak zaten van de pharma sector. Laat eens uitzoeken hoeveel miljoen er de laatste 10 jaar daardoor gestolen werden uit het budget van de zorg.