Exclusief voor abonnees

Iedereen hetzelfde minimumloon, dat is niet eerlijk

EUROPA WIL DAT KLEINSTE VERDIENERS OVERAL EVENVEEL KUNNEN KOPEN

Foto ter illustratie.


PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT.
thinkstock Foto ter illustratie. PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT.
De Europese Commissie wil de minimumlonen binnen de EU optrekken. Alleen is nog niet goed duidelijk hoe en met hoeveel. In het voormalige Oostblok en in Griekenland en Portugal liggen ze nu het (aller)laagst - al moet dat gerelativeerd: het leven is er ook goedkoper. Daarmee rekening houdend verdient de armste Europese minimumloontrekker in Bulgarije eigenlijk 'slechts' 2,5 keer minder dan zijn 'rijkste' collega uit Luxemburg.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jozef heylen

  Allen voor de poen pakkers in de EU, voor die mannen is het loon wel gelijk, van een democratie gesproken!!!!!!!

 • Mo Biraja

  Zo zie je maar hoe blauw neoliberilaal europa is op maat gemaakt van het groot kapitaal en de bedrijfen tot de mensen in opstand komen dan zullen ze mischien mischien die blauwe vlag aanpassen mischien die gouden sterretjes veranderen in rode sterretjes op blauwe vlag

 • Dirk Peeters

  Al die slimme kerels en vrouwen van de Europese Commissie hebben nog nooit gehoord van het woord: koopkracht. Met een minimumloon van hier, kan je in Griekenland veel meer kopen dan dat je met een minimumloon van Griekenland hier zou kunnen doen.

 • Sjonny Martero

  Ik werk harder en meer dan mijn collega. Hij krijgt evenveel.

 • Etienne Madden

  ik juich het idee zeker en vast toe maar er moet ove rnagedacht worden. ik neem ook nota van de commentaren en dit verbaast me. waarom zegt men niets over de lonen van bijvoorbeeld politici? hun brood kost ook maar 2,2 € en een pak vuilzakken 25€ wat dan met sportmannen en vrouwen die zoveel verdienen in een maand als u en ik in een jaar hoerover zeg niemand iets, dit vindt iedereen normaal maar als het over de minder begoeden gaat dan staat iedereen meteen klaar met comentaar.