Marc De Roeck
Volledig scherm
PREMIUM
© Marc De Roeck

Hulpdiensten zelf in nood: schermen noodcentrales vallen uit, te weinig mensen om uit te rijden met MUG en brandweerwagen

In alle stilte is vorige week in het parlement een document publiek gemaakt, waarin een zorgwekkend beeld geschetst wordt van de situatie bij onze hulpdiensten. Het gaat om een verslag van de commissie Binnenlandse Zaken, op basis van een hele reeks hoorzittingen die eind vorig jaar plaatsvonden. Wie de 129 pagina's doorneemt, krabt zich meer dan eens in de haren. De mannen en vrouwen die zich dagelijks inzetten voor onze veiligheid, gaan gebukt onder problemen. In totaal kwamen 26 personen van alle mogelijke rangen en standen in het parlement getuigen over de hervormingen die de regering-Michel de voorbije jaren heeft doorgevoerd. De balans is negatief. Om het met de woorden van een brandweerofficier te zeggen: "Het doel van de hervorming was het veiligheidsniveau in België te doen stijgen, maar ik ben van oordeel dat het veeleer gedaald is."

48 reacties

 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Het resultaat van het wanbeleid van de vorige regering
 • Guy Van Becelaere

  3 jaar geleden
  Wie komt er altijd getuigen ? juist de vakbonden,!! waarom geen politieagenten of brandweerlui die worden niet gehoord nochtans zijn de mensen wel heel mondig tegenwoordig of wordt hun de mond gesnoerd ?
 • Guy Van Becelaere

  3 jaar geleden
  We horen altijd het zelfde liedje te weinig personeel, hoe zou het wij hebben de meeste politie mensen volgens het bevolkings- aantal in gans Europa, idem dito bij de belastingen en alle departementen te weinig personeel volgens de vakbonden(bazen) . Het probleem is incompetentie aan de politiek benoemde top !! met grote salarissen
 • Peter Thuy

  3 jaar geleden
  Als actief vrijwillig brandweerman kan ik alleen maar dit zeggen : De brandweer hervorming is een grote mislukking. Het is tegenwoordig bijna onhaalbaar, brandweer en job bij werkgever te combineren. Veel bekwame collega's vertrekken door ONNODIG verplichte opleidingen te moeten volgen, en gebrek aan plaatsen in onze brandweerscholen..... Brandweer, back to basic,
 • Roger Geens

  3 jaar geleden
  Men moet niet veel beloven aan de mensen ,dit land is verdeelt en in alle delen komt men manschappen te kort ,eender over welke diensten men het heeft .Wat alle verstandige mensen aan de bevolking moet zeggen dat de overheid in zijn totaliteit jaarlijks 5 miljard Euro nodig heeft om aan alle verwachtingen te voldoen .Waar zijn Keizers zoals De Wever en compagnie ,dat ze er wat aan doen .
 1. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
 1. PREMIUM

  Atalanta haalt opnieuw uit, assist Castagne

  Atalanta denderde ook tegen Brescia verder. De ploeg van Timothy Castagne won met 6-2 en springt zo over Lazio en Inter naar de tweede plek. De Rode Duivel, die na 73 minuten gewisseld werd, gaf een assist - al deed Ruslan Malinovskyi (ex- RC Genk) het werk vooral zelf. De grote man bij de thuisploeg was echter de Kroaat Mario Pasalic, met drie doelpunten. De teller van Atalanta in de Serie A dit seizoen staat nu op 93 goals. In de G5-competities doet enkel Bayern München (100) beter. Atalanta heeft nog vijf matchen om die kaap te ronden. (TLB)
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.