Amias Stijn Tshibangu Ngalula
Volledig scherm
© Amias Stijn Tshibangu Ngalula

Hulpdiensten pikken geweld in Molenbeek niet meer: “We zijn deze nieuwjaarstraditie werkelijk kotsmoe”

Drie keer moest een brandweerploeg in Brussel wegvluchten voor Molenbeekse jongeren die stenen en vuurpijlen naar hen gooiden. Er brandde zelfs een huis af omdat de brandweer moest wachten op politiebegeleiding. "We zijn deze 'nieuwjaarstraditie' werkelijk kotsmoe", zegt de brandweervakbond.

165 reacties

 • gustaaf Van Bever

  2 jaar geleden
  Eddy DESMET, niet iedereen heeft het geluk kinderen te hebben die hun opvoeding repecteren. Wat ga jij doen als je zoon of dochter over de schreef gaat? Er op kloppen? Verbaal geweld??? Ze buitenwerpen? Jongeren zijn nu eenmaal makkelijk te besmetten door hun omgeving , andere jongeren of zelfs ouderen....Dit hier is gewoon de kuddegeest, je hoort er bij of...niet.
 • herman de genst

  2 jaar geleden
  Dat heb je in een land met honderden politiekers die mekaar voor de voeten lopen . dat hebben we allemaal niet nodig , 1 hebben we er nodig , maar dan wel een die niet met zich laat sollen en de boel daadwerkelijk met harde hand opkuist , en met harde hand bedoel ik maatregelen die men de dag van vandaag nog niet meer mag uitspreken .
 • Rebellio Cross

  2 jaar geleden
  Allemaal symptoombestrijding helaas...
 • Roy Coocks

  2 jaar geleden
  Maar met de geplande betoging voor democratie zal de politie er waarschijnlijk wel op kloppen want opkomen voor democratie is in dit land not done.
 • Toon Schouteden

  2 jaar geleden
  Politie durft en wil niet meer tussenkomen: overuren om de papierwinkel op perfect te krijgen en 'n uur later loopt dat gepeupel terug rond in Molenbeek... Om mismoedig van te worden. Die vetbetaalde rechters moeten eens werk maken van hun ambt. Die worden tenslotte door ons betaald.
 1. PREMIUM

  Politie vindt 37 kilo cocaïne tussen steenkool en 1,7 miljoen euro en 20 kilo goud na huiszoekin­gen

  In de Gentse haven heeft de politie vorige week een drugstransport onderschept waarbij 37 kilogram cocaïne (straatwaarde 2,6 miljoen euro) verborgen zat in een steenkoollading. Terwijl de politie bezig was, kwam een wagen met drie mannen toe, voorzien van materiaal om toegang te krijgen tot het schip en de lading te doorzoeken. Het gaat om twee Belgen van 36 en 37 jaar en een 26-jarige Albanees. Op bevel van de onderzoeksrechter volgden bijkomende huiszoekingen. In Zele werd de 47-jarige eigenaar van de wagen gearresteerd, en in Antwerpen trof de politie een geladen pistool, een grote hoeveelheid cash geld (ongeveer 1,7 miljoen euro) en 20 kilogram in goudstaven aan. In de flat werden twee Albanezen van 26 en 30 opgepakt. (WSG)
 2. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."