Exclusief voor abonnees

Huiszoekingen bij farmabedrijven: chantage en gesjoemel om goedkope pillen te boycotten

Afgedankte pillendoosjes. Foto ter illustratie.
© AFP Afgedankte pillendoosjes. Foto ter illustratie.
Onaangenaam bezoek voor enkele farmabedrijven in ons land. De Belgische Mededingingsautoriteit viel gisteren binnen omdat ze vermoedt dat firma's onwettige praktijken gebruiken om goedkopere geneesmiddelen uit de markt te duwen. Het kan daarbij gaan om chantage van ziekenhuizen en geknoei met patenten.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hilde Heddebauw

  Moeten we hier nog spreken over eerlijke handel? Of wordt alles eerder, en steeds meer en meer, één grote mafiabende, waarin geld en winst op het voorplan staan, en hulp aan de zieke medemens als een soort fabeltje wordt gezien. 'Hoe meer zieken, hoe meer vreugd!", hoor ik sommigen al roepen.

 • Jan Verstrepen

  Je kunt die monsters niet genoeg straffen!

 • Emiel Vandeplas

  Kijk eens naar de "wetenschappelijke congresjes" georganiseerd door de grote farma.. Vul eens dagindeling in van de activiteiten. Wetenschappelijk weinig tijdsgegruik en georganiseerde social events voor de meereizende ega's.of ego's.Ook de aangeboden hotelovernachtingen zijn niet van de poes !

 • Coen Geurts

  Waarom denk je da Couke zo rijk is geworden. Maar dat gebeurt ook met gewoon voedsel, wijn...

 • eric van haudt

  willen jullie eens zoeken naar theralène zeer goed om slaap te verlengen kost maar 2,41€ voor 50 pilletjes maar is te goed en te goedkoop.nu van april uit de handel zeer spijtig