Huisarts Frank D.G. werd wél de hemel in geprezen door patiënten, verpleegsters, vrienden. En zelfs door de familie Nys. Zus Sofie liet weten dat Tine net zo positief dacht over haar "mijnheer doktoor”
Volledig scherm
PREMIUM
Huisarts Frank D.G. werd wél de hemel in geprezen door patiënten, verpleegsters, vrienden. En zelfs door de familie Nys. Zus Sofie liet weten dat Tine net zo positief dacht over haar "mijnheer doktoor” © Photonews

Huisarts Frank D.G. onder vuur op euthanasieproces: “Wist écht niet dat mijn briefje zou dienen voor euthanasie”

De drie gerechtelijke experts maakten gisterochtend opnieuw hun opwachting. Ze deelden aan iedereen goede punten uit. Behalve aan de arme huisarts. Niet onafhankelijk én slechts summier advies. Frank D.G., die tegen euthanasie is en wat 'stommelings' in de zaak betrokken raakte, stond recht en zei nog eens met de hand op het hart: "Het was geen advies. Ik wist écht niet dat mijn briefje zou dienen om de euthanasie uit te voeren."

 1. Einde zesde procesdag: "Ik heb geen advies geschreven”, houdt huisarts van Tine Nys vol
  Euthanasieproces

  Einde zesde procesdag: "Ik heb geen advies geschreven”, houdt huisarts van Tine Nys vol

  De zesde procesdag over de veelbesproken euthanasie bij Tine Nys zit erop. Onder andere het college van gerechtsdeskundigen is vandaag teruggekeerd op de getuigenstoel. Ook Wim Distelmans, covoorzitter van de Euthanasiecommissie, moest opnieuw opdraven. Een van de drie beschuldigde artsen, Frank D.G., kwam eveneens aan het woord. Hij blijft erbij dat hij geen advies heeft geschreven om de euthanasie van Tine te kunnen uitvoeren. Herlees hieronder het relaas van de zitting.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"