Exclusief voor abonnees

Horecaondernemers maken de rekening na (gedeeltelijke) heropening: “Zelfs tijdens de lockdown was het drukker dan nu”

ZALIGE ZATERDAG Vrijdag werkte het weer nog niet mee, maar zaterdag was ideaal voor een terrasje, zoals hier in Antwerpen.
Photo News ZALIGE ZATERDAG Vrijdag werkte het weer nog niet mee, maar zaterdag was ideaal voor een terrasje, zoals hier in Antwerpen.
Sinds afgelopen maandag is de horeca weer open, maar helaas rinkelen de meeste kassa's nog altijd maar op halve kracht. Toch zijn de ondernemers die enkele weken geleden getuigden in onze krant, blij met de versoepeling. "Maar onze omzet is nog steeds 70% minder dan dezelfde periode vorig jaar", zegt Inge, die een cateringbedrijf heeft.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Melissa Smets-Dejongh

  Als jullie dan toch denken dat de horeca ze binnenschupt en enkel int zwart doe en een geweldig leven heeft. Doe het dan zelf eens? Ik daag u zelfs uit om eens een week mee te draaien en te zien Hoe het eraan toegaat. Scheer niet iedereen over dezelfde kam want dat kunnen ze even goed van u zeggen. Wij hebben een kleinere zaak en zijn de helft van onze bezetting kwijt. Wij leven hier beiden van en hebben steeds alles correct betaald. Vakantie nemen dat lukt zelfs dit jaar niet?

 • danny renard

  Mijn groot moeder heeft mij altijd geleerd,hoe goed je het ook hebt ,altijd klagen ,want de dag dat je begint te stoefen is haat en nijd niet ver meer af, ze heeft al vele malen gelijk gekregen.

 • jan geens

  Je kunt niet iedere avond angstvideo brengen en dan een maand later verwachten dat iedereen (en zelfs meer dan verleden jaar) het geld gaan laten rollen. Geld dat er trouwens op veel plaatsen ook minder zal zijn . Iemand die schrik heeft knijpt de beurs dicht.

 • Roger Geens

  Wat zouden ze denken van mensen,gezinnen , die al jaren koord te kort hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen ? Pech zullen ze zeggen ,wel nu hebben ze ook pech net als diegenen die op skiverlof benen en andere botten breken .Als je wil ondernemen moet je buffers opbouwen en als je dat niet kunt ,stop er mee .

 • Henri Hendriks

  Sluit dan alles terug. Geen gezever en geen overlast.