Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Horeca blijft achter met put van minstens 800 miljoen euro

Minstens drie weken de deuren sluiten, zoals de overheid oplegt aan de horecazaken? De financiële gevolgen daarvan zijn immens: 800 miljoen euro aan gederfde inkomsten. De steunmaatregelen zullen het gat in de begroting doen toenemen, maar dat moet dan maar - en het mag van Europa.

21 reacties

 • Ronny Biesen

  2 jaar geleden
  Tja, financiele verliezen worden snel berekend voor de horeca en bedrijven. Het leed en financieel verlies voor de gewone werkende burger is iedereen worst. Heb maar een paar sterfgevallen of corona zieken in je familie. De kost loopt op. Maar dat is toch worst, wij zijn gepeupel, nietwaar politici??
 • Norma Bastiaens

  2 jaar geleden
  Hoe komt het dat in de steden en dorpen de horeca dicht moeten, ook de kledingwinkels in het weekend en dat de shopping centrums wel mogen open blijven, daar komt toch ook veel volk in een gesloten ruimten. Zelf Planckendael moest dicht en dat is in de buitenlucht. Ik begrijp er niets meer van.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Dacht dat die allemaal met grote verliezen werkten en hun beroep een roeping was. Misschien gaan de mensen nu beseffen dat al dat nutteloos geld verspillen niet hoeft dat men daar best zonder kan, dat kan inderdaad een probleem worden voor die roepers. Koffie drinken, of wat anders en lekker eten kan je best goedkoop en heel gezellig thuis.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Ergens in een artikel kwam iemand met meerdere horecazaken klagen dat hij een miljoen omzet verloor bij een maand sluiting. Dat hij dan dus 11 miljoen omzet maakte in die andere maanden daar zweeg hij natuurlijk over.
 • anna vandenberg

  2 jaar geleden
  Als ze verlies maken zijn het altijd grote bedragen en als alles goed gaat klagen dat ze te weinig inkomen hebben. Het volgende jaar op luxe wat besparen dat moeten loontrekkende ook doen als ze hun werk verliezen door slecht beleid van de directie of eigenaars.
 1. PREMIUM

  Financiën roept 200.000 Belgen naar kantoor

  Via de bruine enveloppe moest ze uiterlijk op 30 juni binnen zijn, maar morgen is het de laatste dag waarop de belastingaangifte via Tax-on-web kan worden ingediend. Financiën vreest dat tot 200.000 landgenoten dat door gebrek aan een helpende hand van een belastingambtenaar - corona, weet u wel - niet of te laat zullen doen. Zij zullen in het najaar uitzonderlijk - voor een allerlaatste kans - naar het belastingkantoor worden geroepen. Wie vorig aanslagjaar géén hulp vroeg, geniet géén uitstel.
 2. Vaak zo wijs, soms zo onverstandig
  PREMIUM

  Vaak zo wijs, soms zo onverstan­dig

  Zonder morren hebben de Belgen dit weekend de mondmaskerplicht in winkels gerespecteerd. Sommigen vergaten een mondkapje op te zetten, maar dan haalden ze het snel in de auto of kochten er eentje ter plaatse. Handelsfederatie Comeos kreeg geen meldingen van incidenten. Maar hoe verstandig de meesten zich ook gedragen, er blijven ook beelden opduiken van Belgen die het mínder verstandig aanpakken. Zo werd een optreden van Gene Thomas in het Oost-Vlaamse Laarne (foto onder) stilgelegd omdat bezoekers zich allesbehalve aan de coronamaatregelen hielden. Ze zongen luidkeels mee, dansten uitbundig en hingen over elkaars schouders - en dat zonder mondmaskers.