Bart De Wever en Paul Magnette tijdens een debat in 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever en Paul Magnette tijdens een debat in 2014. © vtm

Honderden pagina’s partijprogramma’s naast elkaar gelegd: PS en N-VA hebben meer gemeen dan je zou denken

Is een federale regering met PS en N-VA echt zo onmogelijk als beide partijen al jaren beweren? Volgens toekomstig PS-voorzitter Paul Magnette zijn ze het over niets eens, behalve over dierenwelzijn. Maar klopt dat wel? We legden de honderden pagina's tellende verkiezingsprogramma's van beide partijen naast elkaar. Wat blijkt: met een flinke scheut pragmatisme en emmers goede wil valt hier wel soep van te koken.

 1. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.
 2. Schrijf een zomerthriller met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter
  PREMIUM

  Schrijf een zomerthril­ler met Aspe, aflevering 21. ‘Van In maakt zijn rentree’: doe mee en laat hier uw suggestie achter

  Scherp je pen, want thrillerauteur Pieter Aspe nodigt je uit om de hele zomer mee te schrijven aan zijn vierde Van In-roman. Vandaag aflevering 21. Van In gaat dus weer aan de slag bij de politie. De vraag was hoe zijn eerste werkdag zou verlopen. Benny Steeman zegt dat "Van In tegen zijn verwachting in geen veldwerk toegewezen krijgt en het gegniffel van het aanwezige personeel moet ondergaan". Een dagje spitsroeden lopen dus voor de ex-commissaris.