Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de laatste overval van de Bende van Nijvel vielen acht doden. Archiefbeeld. © Photo News

Honderden Belgen moeten DNA afstaan in onderzoek naar Bende van Nijvel

34 jaar na de laatste overval van de Bende van Nijvel, in 1985 in de Delhaize van Aalst, gaat het gerecht DNA afnemen bij honderden mannen en vrouwen. Hun erfelijk materiaal zal vergeleken worden met DNA uit het dossier. "We halen alles uit de kast", zegt Eric Van der Sypt van het federaal parket.

54 reacties

 • Katrien Van Vosselen

  2 jaar geleden
  Ik heb de film per toeval gisteren gezien en het heeft me enorm aangegrepen. Zo verschrikkelijk was er niet goed van.Ik was toen het gebeurde even oud als David maar was nog te jong om te beseffen over wat dit allemaal heeft teweeggebracht. De nabestaanden hebben na bijna 35 jaar eindelijk recht op antwoord. Het maakt me woest dat toen alles met de mantel der liefde werd toegedekt zowel door de rijkswacht als mede door justitie en overheid. Schaam jullie.
 • Hans Engelen

  2 jaar geleden
  Privacy, we maalt er nog om zeg. Onze politie staat alvast niet.
 • Herman Kouter

  2 jaar geleden
  Er is maar een piste en dat is internationaal terrorisme. Bekijk de portretfoto's en je ziet genoeg. De aanslagen zijn gestopt omdat de regering op hun eisen zijn ingegaan. Maar door hun geklungel zijn er eerst teveel onschuldige slachtoffers gevallen en dat willen ze toedekken.
 • Geert De Winne

  2 jaar geleden
  De namen zijn al jaren bekend in het dossier en toch kan men dit niet hard maken ?
 • Chris Hom

  2 jaar geleden
  Nu pas.....Hoe belachelijk
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.