Exclusief voor abonnees

Hondenteams politie in acute geldnood: “Probeer van asielhond maar eens politiehond te maken”

Een Duitse herder wordt getraind om explosieven te vinden.
Sebastien Smets - Photonews Een Duitse herder wordt getraind om explosieven te vinden.
De hondengeleiders van de federale politie dreigen met een staking als er niet snel meer geld wordt vrijgemaakt. "Wij wachten al 6 jaar op nieuwe werkkledij, moeten met onze eigen wagen naar opdrachten omdat die van de dienst stuk zijn én we moeten honden uit het asiel halen omdat fokkers laat betaald worden."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Je eigen auto gebruiken voor opdrachten omdat die van het werk kapot is.Moet je goed zot zijn, als er geen vervang auto is,sorry, kan het werk niet gedaan worden,bel maar naar de minister en vraag om een oplossing!

 • Greta Van den broecke

  Aan Jakke Troost, u vergelijkt appelen met peren. Van trekpaarden kan men idd geen renpaarden maken. Deze zijn volledig anders gebouwd. Maar Mechelse of Duitse Herders van een fokker of uit het asiel, behoren wel tot hetzelfde ras.

 • Ronald Van Ee

  Ja Dit is wéér Belgisch eerst zware en gepantserde en vervuilende wagens aankopen voor als er nu en dan eens buitenlandse diplomaten op bezoek komen dat straalt mooier uit naar het buitenland !

 • Jakke Troost

  Wat sommigen hier ook beweren, uit trekpaarden kan men geen renpaarden kweken. Natuurlijk verdienen die honden ergens een tweede kans en zullen er wel bij zijn met bijzondere eigenschappen maar bij het minste dat er fout loopt staat men weer te klagen dat onze veiligheid niet genoeg gegarandeerd kan worden.

 • guido vermeyen

  Geduld is het beste medicijn voor die gekwelde honden...