Exclusief voor abonnees

Hoezo, die sokkenmeter van de UCI is belachelijk? Hoe langer de kousen, hoe sneller de renner

Voor Amy Pieters was de UCI-commissaris in Yorkshire onverbiddelijk: haar sokken moesten acht millimeter naar beneden of ze kon niet starten in de nieuwe Mixed Team Relay.
Bas Tietema Voor Amy Pieters was de UCI-commissaris in Yorkshire onverbiddelijk: haar sokken moesten acht millimeter naar beneden of ze kon niet starten in de nieuwe Mixed Team Relay.
Het meest besproken onderwerp na dag twee van het WK wielrennen in Yorkshire? Niet de gloednieuwe gemengde ploegentijdrit of het straffe goud van junior Antonio Tiberi. Wél de onverbiddelijk sokkenmeter van de UCI. "Het klinkt belachelijk, maar ze hebben een punt", zegt expert Bert Blocken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Peeters

  2cm te hoog , maar met hoofddoek en lange broek tot onder de schouder mag wel ?! Komaan zeg....wat een zever.

 • Pieter Martens

  Gebleken vandaag dat de regels van de UCI niet voor iedereen hetzelfde zijn .Heb je die renster uit Koeweit gezien,droeg lange broek of beenstukken en een vod onder de helm dat wel toegelaten werd en een westerse dame werd vandeweek op haar vingers getikt omdat de sokken of schoenovertrekken te lang waren.Zou de UCI bezweken zijn onder de oliedollars????? volgens mij wel. Er is een oud gezegde : iedereen is gelijk voor de wet, maar de wet is niet voor iedereen gelijk.

 • DIRK RASSCHAERT

  Anderlecht verplichten om met broekkousen te spelen?

 • Peter De Decker

  Dus de nylonkousen van ons vrouwke mogen we niet aandoen op de fiets?

 • Theo Van Hoof

  Regelneverij, meer moet je daar niet achter zoeken. Tiberi vertrok met 30 seconden achterstand en won de tijdrit. Laat ze toch gewoon kousen aandoen zo lang ze zelf willen. Iedereen staat dan weer op gelijke voet. Voor de rest mag de fiets 100% geoptimaliseerd worden. Het is en blijft een belachelijke maatregel.