Voor Amy Pieters was de UCI-commissaris in Yorkshire onverbiddelijk: haar sokken moesten acht millimeter naar beneden of ze kon niet starten in de nieuwe Mixed Team Relay.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor Amy Pieters was de UCI-commissaris in Yorkshire onverbiddelijk: haar sokken moesten acht millimeter naar beneden of ze kon niet starten in de nieuwe Mixed Team Relay. © Bas Tietema

Hoezo, die sokkenmeter van de UCI is belachelijk? Hoe langer de kousen, hoe sneller de renner

Het meest besproken onderwerp na dag twee van het WK wielrennen in Yorkshire? Niet de gloednieuwe gemengde ploegentijdrit of het straffe goud van junior Antonio Tiberi. Wél de onverbiddelijk sokkenmeter van de UCI. "Het klinkt belachelijk, maar ze hebben een punt", zegt expert Bert Blocken.

  1. PREMIUM

    Voorzitter Russische atletiekfe­de­ra­tie stapt op

    Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie (RusAF). De 52-jarige zakenman was pas eind februari tot voorzitter verkozen, maar diende gisteren zijn ontslag in. Wellicht komt vicevoorzitter Alexei Plotnikov nu aan het roer. Hij staat voor een erg zware taak. Op 28 en 29 juli vergadert World Athletics over de toekomst van de Russische atletiek. Omdat de RusAF een boete van 4,4 miljoen euro aan World Athletics niet voor 1 juli kon aflossen, zijn er nu ook onder neutrale vlag geen Russen meer welkom op de internationale kampioenschappen. De Russische atletiek en zijn antidopingagentschap Rusada staan al sinds november 2015 op een zijspoor nadat een staatsgeleid dopingsysteem aan het licht kwam. Rusland wist de fraude ook niet consequent aan te pakken en kwam integendeel nog meer in opspraak door manipulatie van vrijgegeven dopingdata en het dwarsbomen van dopingonderzoek. (BF)
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement